Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bakla Tarifleri > Fırında Sebze Püresi (2 adet - 91,439 defa bakıldı)

Fırında Sebze Püresi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Sebze Püresi

Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc10590
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006
2,206 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
1,5 kg ıspanak,
1/2 kg havuç,
1 büyük boy karnabahar,
1,5 kg süt,
225 gr margarin,
200 gr un,
10 yumurta,
1 tutam cevz-i bevva,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapılışı: Ortası delik ve yüksek kenarlı bir savarin kalıbı yağlanır. Ispanaklar temizlenip bol suda yıkandıktan sonra, kendi suyunda haşlanır. Havuçlar yıkanıp kazınarak temizlendikten sonra, bol tuzlu kaynar suda iyice haşlanır. Karnabaha-nn yalnızca çiçek kısmı kaynar tuzlu suda haşlanır. Haşlanmış ve suyu iyice süzülmüş ıspanaklar ince ince doğranır. Havuçlar küçük parçalar halinde doğranıp yağda sote edilir. Haşlanmış karnabahar çiçekleri ufak parçalara bölündükten sonra bunlarda yağda sote edilir. Her üç sebze de ayrı ayrı ezilip ince delikli süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir. 200 gr margarin, un, süt, cevz-i bevva, tuz ve karabiberle beşamel sos hazırlanır. Beşamel sos ayrı ayrı ıspanak, havuç ve karnabahar pürelerine dökülür ve kanştınlu-. Havuçlu beşamel sosa 4 yumurta, ıspanaklı ve karna-baharlı soslara üç yumurta katılır ve her kanşım ayn ayn iyice kanştınlarak malzeme iyice birbirine yedirilir. Kalıba önce ıspanaklı beşamel sos boşaltılır. Üstüne sırasıyla havuçlu ve karnabaharlı beşamel soslar dökülür. Kalıp, içinde su bulunan bir kabın ortasına oturtulur ve 175°C'de fınna sürülür. 45-50 dakika kadar pişirilir. Püreler iyice pişince çıkarılır ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra kalıp baş aşağı edilerek servis tabağına aktanlır. Bu kalıplanmış püre fırında pişirilmiş bir kızartmanın garnitürü olarak servis yapılır. Ama kalıplanmış sebzelerin ortasındaki boşluğa bir sakatat yahnisi doldurulursa, ikinci yemek olarak da servis yapılır.


Fırında Sebze Kızartması

Ataol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.02.2014
Mesajlar: 22
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc95781
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
1,686 defa indirildi / yazdırıldı




2 kabak
200 gram brokoli
2 adet havuç
2 patates
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Limon suyu

Havuçları, brokolileri ve kabakları iyice yıkayıp çok ince bir şekilde dilimleyin. Patatesin kabuklarını kesip aynı incelikte doğrayın. Fırın kabının içine tüm sebzeleri sırayla dizin. Arzu ettiğiniz sebzeler dizilebilir. Üzerine limon suyu, baharatları ve zeytinyağını döküp kapak kapatın. 200 derecedeki fırında üzeri kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Buharda pişmiş gibi renklerinin güzel olması ve diri gözükmeleri için az su da konulabilir.






Fırında Sebze Püresi Tarifleri Bakla Tarifleri



(2 adet Fırında Sebze Püresi 91,439 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort