|
Fırında Sebze |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2140
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
4,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
1 kg patlıcan
1,5 kg patates
2 domates
3-4 adet yeşil biber
4-5 diş sarımsak
300 gr yoğurt
Tuz
Patlıcanlar halka halka doğranarak tuzlu suda yarım saat bekletilir. Kabaklar halka halka doğranır. Patatesler soyularak parmak şeklinde doğranır. Fırın tepsisinin yarısına alt kısmına patlıcanlar, patlıcanların üzerine kabaklar dizilir. Tepsinin kalan yarısına da tuzlanan patatesler dizilir.180 derecede yaırm saat pişirilir. Fırından çıkarmadan 5 dk. önce halka doğranmış domatesler ve biberler üzerine yerleştirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Fotoğraf "abi" tarafından gönderildi. 31.10.2016
|
Fırında Sebze |
|
tıfıl aşçı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc132317
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2018
1,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet iri boy patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1-2 demet maydanoz
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Patlıcan ve biberleri iyice yıkayıp temizledikten sonra önceden 180 dereceye ayarladığınızın fırının ızgarasında biberleri 25 dakika, patlıcanları ise 35 dakika pişirin. Bunları fırından alarak bir süre soğumaya bırakın.
Daha sonra biberlerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın, ince ince doğradıktan sonra bir salata tabağının içine koyun.
Aynı işlemi patlıcan için de yapın ve doğranmış patlıcanı, maydanozu, ezilmiş sarmısağı biberlerin yanına ekleyin.
Bunları iyice karıştırdıktan sonra üzerlerine margarini, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Yemeği buzdolabında bir saat bekletin ve servis yapmadan önce tekrar karıştırın.
|
Fırında Sebze |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143021
Gönderme Tarihi: 26.May.2019
664 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 adet domates
1 adet küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
Dilimlenmiş kaşar peynir
Sızma zeytinyağ
Karabiber
Tuz
Üzerine kekik
Kabak ve patlıcanı iyice yıkadıktan sonra saplarını koparmadan uzunlamasına dilimleyin. Bir kasede yağ, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Dilimlenen sebzeleri uç kısımlarından birbirinin içine geçirin. Aralara yağı fırça yardımı ile sürün. Kabukları soyulmuş domates ve kuru soğanı yarım ay şeklide doğrayıp patlıcan ve kabakların aralarına doğradığınız sarımsakla birlikte doldurun.
Tepsiye önce alüminyum folyo sonra yağlı kağıt serin. Sebzelerinizi üzerine alın ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin. Pişmesine 5 dakika kala fırından çıkarın. Sebze pişmiş ve aralar açılmış olacak o aralara biraz kaşar peynir dilimleri yerleştirdikten sonra sebzeleri iki çatal yardımı ile sıkıştırıp kaşar peynirin erimesi için tekrar fırına verin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine taze kekik serperek servis edebilirsiniz.
|
Fırın Sebze |
|
müsavi
Aşçı
Kayıt: 12.12.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc147434
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2019
790 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 adet kabak
Birer adet sarı ve kırmızı biber
3/4 bebek patates
7-8 adet Brüksel lahanası
7-8 adet kültür mantarı
1 diş sarımsak
1 adet orta boy kereviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Balsamik sirke
Taze kekik
Malzemeleri yıkadıktan sonra kabakların iç kısımlarını alın ve dört eşit parçaya bölün. Küp küp doğrayın. Sırasıyla diğer sebzeleri de doğrayın. Tüm sebzeleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı, balsamik sirke ve taze kekikle karıştırın. Fırın tepsisine yayın. 15-20 dakika, 170 derecede pişirin.
|
Fırında Sebze |
|
bölüm 1
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc155003
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2020
380 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet arpacık soğan
4 adet pancar
5 adet küçük boy patates
5 adet küçük boy yeşil biber
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Bir kenara alın.
Pancarın kabuklarını soyacak yardımıyla soyun ve ortadan ikiye kesin. Böldüğünüz parçaları tekrar ikiye bölün.
İyice yıkadığınız patateslerin kabuklarını soyun ve pancarı kestiğiniz gibi kesin. Biberleri iyice yıkayın.
Tüm malzemeleri orta boy bir kaba koyup, zeytinyağı, kekik ve tuz ilave ederek iyice karıştırın.
Ardından üzerine streç film geçirin ve dolapta 1 saat bekletin.
Fırınınızı 180 derece ısıtmaya başlayın.
Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine marine ettiğiniz sebzeleri ekleyin.
Önceden ısıttığınız fırında tüm sebzeler iyice pişene kadar pişirin. Çıkarıp servis edin.
|
|