|
|
Fırında Sebzeli Alabalık |
|
orion
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc30463
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2008
2,625 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 alabalık (yaklaşık 2,5 kg pulları temizlenip, derisi üstünde bırakılarak, fileto çıkarılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 orta boy pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince doğranmış)
1/2 çorba kaşığı kekik
1 sarı dolmalık biber (sapı ve çekirdekleri alınıp, halkalar halinde dilimlenmiş)
350 g pazı ya da ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince kıyılmış)
4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ufalanarak, kurutulmuş)
Alabalık filetolarını parmaklarınızla yoklayıp, kılçık kalmamış olmasını kontrol edin (kalmışsa, cımbızla alıp atın). Filetoları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Sarımsaklar, limon suyu, tuzun 1/2 tatlı kaşığı ve karabiberin yarısını bir tabakta karıştırıp, filetoların her iki yanlarını bu karışıma bulayarak, bir kenara bırakın.
Önce fırınınızı 190 °C'a ısıtın. Tereyağını ve ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince pırasaları koyup, kekiği serpin ve ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Biber halkalarını koyup, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirdikten sonra, pazıyı (ya da ıspanakları) ekleyerek, kalan tuz ve kalan karabiberi serpin ve pazılar (ya da ıspanaklar) diriliklerini yitirinceye kadar (6 - 7 dakika) pişirin. Ufalanmış ekmekiçini katıp, karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alarak bir kenara bırakın.
Balık filetolarından birini, derisi alta gelecek biçimde, biraz ayçiçek yağıyla hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine serin. Tavadaki sebzeli karışımı kaşıkla üstüne döşeyip, ikinci balık filetosunu üstüne serin. Kalan ayçiçek yağını mutfak fırçasıyla balığın üstüne sürün.
Tepsiyi fırına verip, filetolar saydamlıklarını yitirinceye kadar (25 - 30 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, dikkatlice bir servis tabağına çıkarın ve keskin bir bıçakla 8 parçaya bölüp, servis yapın.
|
Fırında Sebzeli Alabalık |
|
ipek böceği
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc133450
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018
899 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg Alabalık Balık
1 adet Pırasa
1 adet Dolmalık Biber (mümkünse kırmızı ya da sarı)
200 gr Pazı (ya da Ispanak)
2 ekmek diliminin içi
2 diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Limon Suyu
2 yemek kaşığı Tereyağı
2 yemek kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Alabalıkların pullarını temizleyip, fileto halinde hazırlayın. Hiçbir kılçık kalmamasını kontrol edin. Sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın ve bu karışımı filetoların her yerine sürün. Fırını 200º ısıtın. Tavaya tereyağ ve 1 kaşık sıvı yağ koyup, pırasaları sote edin. İçine kekiği de ilave ederek 5 dakika pişirin. Üzerine halka halka kesilmiş biberleri koyun ve 2-3 dakika daha pişirin. Üstüne ince ince kesilmiş pazı ya da ıspanakları ekleyin 6-7 dakika daha pişirin. Üstüne ufalanmış ekmekleri katın, karıştırıp ateşten indirin. Balık filetolarını ikişer ikişer ayırın. Yağlanmış fırın kabına önce bir fileto koyup üstüne kaşıkla malzemeyi koyup, sonra diğer bir parçayı üstüne koyun. Kalan yağı da balıkların üstüne sürün. Fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Fırında Sebzeli Alabalık |
|
Ercan Özben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc136679
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2018
573 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
5 adet alabalık
1 adet pırasa
200 gr. pazı ya da ıspanak
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Alabalıkların iç organları orta kılçıkları alınır.
Sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiber çırpılarak balıkların üzerine ve içine sürülür. >Pırasalar sote edilir. Bir süre sonra pazı (veya ıspanak) eklenerek bunlar yumuşayana kadar pişirilir.
Bu karışım balıkların içinedoldurulur.
Fırın tepsisi yağlanarak balıklar dizilir, üzerleri yağlanarak önceden ısıtılmış 180-200 °C fırında pişirilir.
|
Fırında Sebzeli Alabalık |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152550
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
382 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
5 adet alabalık
3 adet orta boy patates
5 adet sivri biber
2 adet iri doğranmış soğan
1 adet limon
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Balıklar temizlenip yıkanır ve kurulanır.
Yağlı kâğıt yayılmış veya yağlanmış tepsiye balıklar dizilir.
Üzerine yarım limon sürülür.
Yanlarına patates ve soğan dilimleri konulup üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürülür.
Üzerine sivri biberler yerleştirilir.
200-250 derece fırında 40 dakika (kızarıncaya kadar) pişirilir.
Salata ve limon dilimleri ile servise sunulur.
|
|
Fırında Sebzeli Alabalık Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|