|
Fırında Sebzeli Köfte |
|
Yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2006
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc6436
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
2,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler;
Köfteler için;
- 250 gr kıyma
- ekmek içi
- 1 soğan
- 4-5 dal maydanoz
- karabiber, tuz, kimyon
Sebze ve sos malzemesi;
- 2 orta boy patates
- domates sosu (yada 2-3 adet domatesin rendesi)
- 1 kase kadar hazır dondurulmuş sebze (yada bezelye, havuç ve mısır karışım yada arzunuza göre hazırlayacağınız sebzeler, minik doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
Yapılışı;
- Köfte malzemelerini karıştırın, dolapda yarım saat kadar bekletip köfte şekli verin. ( Ben köfteleri önceden hazırlayıp belli sayıda poşet içinde dondurucuya atıyorum ve her zaman elimin altında hazır köfteler oluyor. O yüzden verdiğim ölçüler biraz göz kararı.)
- Sos için domatesin kabuklarını soyun, sarımsak ve soğanla birlikde blender da öğütün. ( Sosda çok fazla soğan ve sarımsak tadını sevmezseniz bunları eklemeyebilirsiniz.)
- Teflon yada yapışmaz tavada köfteleri birkaç dakika hafif kızartın. Ben hiç yağ eklemedim. Fırın kabına köfte ve patatesleri dizin. Sosuda ekleyip en üste bezelyeli sebze karışımınıda katın. Biraz sıvı yağ gezdirin. Üstünü aliminyum folyo yada bir kapak ile örterek 200C de pişirin.
(Ben sosun katılığına göre su ekledim. Yemeğin miktarına ve pişme süresine göre suyu kontrol edin.)
-Son 5-6 dk kadar kapağı açarak pişirin.
|
Fırında Sebzeli Köfte |
|
Selçuk Tepe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc75341
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
3 adet domates
3 adet patates
2 yemek kaşığı salça
Bir miktar sıcak su
PATLICAN VE PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIP AYRI AYRI KIZARTIYORUZ. KÖFTELERİ KIZARTIYORUZ. DOMATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIP BÜTÜN MALZEMEYİ KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE SICAK SU İLE ERİTEREK SULANDIRDIĞIMIZ SALÇAYI İLAVE EDİYORUZ. TUZUNUDA KATIP FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜYORUZ. 30 DK. KADAR FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
|
Fırında Sebzeli Köfte |
|
sanat
Aşçı
Kayıt: 23.01.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc95341
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2014
1,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
Kimyon, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 adet havuç, soğan, kabak ve patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Kıymayı yoğurma kabının içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyin. Baharatları ve suyu üzerine ekleyip köfte harcını iyice yoğurun. Elinizi karbonatlı suya batırıp yuvarlak şeklinde köfteler yapın. İçlerini oyup kâse şekline getirin. Köfteleri az yağlanmış fırın kabında 15 dakika pişirin. Bu arada tereyağında küp doğranmış sebzeleri ve soğanı 5 dakika kadar kavurup üzerine un serpip karıştırın. Sütü ilave ederek 2 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın ve bu harcı fırında az pişirdiğiniz köftelerin içine doldurun. Üzerine istenirse rende peynir döküp 15 dakika daha fırında pişirin. Servis tabağına alıp sıcak ikram edin.
|
|