Kabak ve patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Tencerenin içine tereyağını ve kremayı döküp ısıtın. İçine irice doğranmış soğanı, kabağı ve patatesi atın. Birlikte 5 dakika kadar kaynatın. Tavuk etlerini de irice doğrayıp tencereye sebzelerin içine alın. Kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak hepsinin kremanın içinde pişmesi gerekiyor. Sebzeler pişince içleri boş olan mantarlara doldurun. 20 dakikada fırında pişirip servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Tavuk yerine balıketiyle de aynı işlemi yapabilirsiniz. İstenirse içine hiç et koymadan sadece sebzelerle de yapılabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc69523
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2011
2,771 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet orta boy mantar
1 adet limonun suyu
1 adet kabak
4 dal taze soğan
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Mantarların üst zarlarını bir bıçak yardımıyla soyun. Sap kısımlarını çıkarın ve mantarları limonlu suyun içine koyun. Mantarın sap kısımlarını ve taze soğanın yeşil kısımlarını incecik kıyıp bir kaseye alın. Üzerine rendelenmiş kabakları da suyunu sıkıp koyun. Bu karışıma ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri ile zeytinyağını ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız harcı mantarların içine doldurup fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.