|
Fırında Sebzeli Tavuk But |
 |
varlı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc143173
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2019
629 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 adet piliç but
4 büyük patates
500 gram konserve bezelye
Karabiber
Pul biber
Kekik
Tuz
Zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı domates salçası
Butların derilerini tamamen soyun ve yıkayın. Patatesler iri elma dilimi şeklinde doğrayın.
Fırına dayanıklı geniş bir cam tepsiye butları ve patatesleri dizin, bezelyeleri serpin. Salçaya tüm baharatları ekleyin, 1 su bardağı su ile seyrelterek yemeğin üzerine dökün.
Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.

|
Fırında Sebzeli Tavuk But |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182434
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2025
24 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet tavuk but
2 adet patates (dilimlenmiş)
1 adet kabak (dilimlenmiş)
1 adet havuç (dilimlenmiş)
1 adet soğan (doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik, pul biber, karabiber, tuz
Tavuk butlarını ve sebzeleri bir kaba alın. Salça, sıvı yağ, baharatlar ve sarımsağı ekleyerek iyice harmanlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 200°C’de 40-45 dakika pişirin.

|
Fırında Sebzeli Tavuk But |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182496
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2025
8 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
4 adet tavuk but
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber
Patates, havuç ve soğanı doğrayın, sarımsakları bütün bırakın.
Tavukları ve sebzeleri bir kaba alın.
Üzerine zeytinyağı, salça ve baharatları ekleyip iyice harmanlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 45 dakika pişirin. Son 10 dakikada folyoyu kaldırıp kızarmasını sağlayın.

|
|