|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177099
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2024
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
5-6 adet tavuk incik
3 adet patates
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı su
Tavukların derilerini sıyıralım, biberleri yıkayıp temizleyip yarım parmak uzunluğunda üçe bölelim.
Ardından kabukları soyulmuş yıkanmış patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyelim.
Fırın kabına tavukları, sebzeleri, yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
Ayrı bir kapta sosumuzu yapalım, 1 su bardağı suyun içine, bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim.
Ardından baharatlarını, tuzunu ekleyip karıştıralım.
Sebzelerin üzerine gezdirelim. Elimizle karıştıralım.
Üzerine yıkayıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
İnmeye yakın yağlı kağıtı alalım 5-10 dk üzeri açık pişirelim.
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168983
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2022
876 defa indirildi / yazdırıldı
|
Parçalanmış tavuk
2 adet biber
2 adet orta soğan
2 adet domates
3 adet patates
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 kaşık biber domates salça karışımı
Baharatlar
Tuz
Biber, soğan domates ve patatesi dörde bölün.
Derin bir kabın içine tavukları koyun.
Üzerine salça, soya sosu, zeytinyağını, sarımsakları, baharatları ve tuzu ekleyin.
Ellerinize eldiven geçirip her şeyi detaylı bir şekilde karıştırın.
Kabı streçleyip 10 dakika dinlendirmeye bırakın.
O sırada fırını 250 derece ısıtın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tavukları içine yerleştirin.
Fırına verip 30 dakika bekleyin.
Daha sonra sebzeleri üzerine koyun.
Bir 25 dakika daha böyle pişirin.
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc158162
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2021
335 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo tavuk but
4 adet patates,
1 adet soğan
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı kadar bezelye
2 diş bütün sarımsak
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Köri
Kimyon
Pul biber
Kekik
Yarım çay kaşığı tuz
Patatesleri, havucu soyup küp küp doğrayın. Derin bir kapta tavuğun sosunu hazırlayıp butları da içine atıp karıştırın . Ardından patates,havuç ve bezelyeleri de ekleyip iyice sosa bulayın. Soğanları yemeklik doğrayıp aynı karışıma atın. Tercihen yemeğe bu aşamada bütün sarımsak da ekleyebilirsiniz. Fırın tepsisi ya da borcama kapta karıştırdığınız malzemeleri boşaltın. Üzerine 2-3 su bardağı arası su ekleyip, üzerini folyoyla kapatın. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin. Çatalla kontrol ettiğinizde sebzeler ve tavuk yumuşamışsa yemeğimiz pişmiş demektir.
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
müsavi
Aşçı
Kayıt: 12.12.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc147431
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2019
737 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 adet tavuk budu (deri ve kemikle birlikte)
1/2 kase bebek havuç
1 adet soğan
1 küçük iri doğranmış kabak
1 kase mantar
1 adet kırmızıbiber
3 kaşık zeytinyağı
2 kaşık balsamik sirke
Tuz, karabiber, karışık kurutulmuş otlar
2 kaşık parmesan peyniri
Bolca yeşil salata
Fırını 180 derecede ısıtın. Tavukları deri kısmı üstte olacak şekilde tepsiye yerleştirin, yanına havuç ve soğanı koyup 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kabak, kırmızı biber, mantarı ekleyin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. 25 dakika daha ağzını kapatmadan fırında pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın. Sebzelerle birlikte bir tabağa alın. Tepside kalan suyu üzerlerinde gezdirin. Balsamik sirke, karışık kurutulmuş otları ve zeytinyağını ekleyin. Yeşil salatayı tabaklara bölüp üzerine tavuklu karışımı paylaştırın. Parmesan serpiştirerek servis edin.
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
dilim
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc129774
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2017
996 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sagliklitavuk.org
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 tane kabak
2 tane patlıcan
1 tane soğan
1 paket garnitür
1 tane biber
1 tane kırmızı biber
Sarımsak
5-6 tane domates
Baharatlar
Beşamel için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
Tereyağı
Tuz
Üzeri için, kaşar
Tavuğunuzu haşlayıp didikleyin.
Bir tavada önce minik mink doğradığınız soğanları sonra patlıcan ve kabakları soteleyin. Biberleri ekleyin. Domatesleri rendeleyip tavukları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken yemeği kaselere koyup şekil verin. Üzerine beşameli hazırlayın.
Beşameli için: tereyağını eritip unu kavurun. Sütü ve tuzu ekleyip kıvam alana kadar pişirin. Tavukların üzerine döküp üzerine de kaşar rendeleyip 190 derecelik fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
alabastar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2017
Mesajlar: 36 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc125087
Gönderme Tarihi: 05.May.2017
1,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.annemutfagi.com
Yarım kilo parça tavuk
2 domates
2 patates
1 soğan
Yarım kilo mantar
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Öncelikle bütün malzemeleri yıkayalım. Domates, soğan, mantar, patates ve biberi orta uzunlukta doğrayalım. Daha bir kanştırma kabına boşaltıp üzerine tavuklan ilave edelim. Bir buçuk su bardağına bir yemek kaşığı salçayı tuz ve karabiber ilave edip kanştıralım ve malzememizin üzerine dökelim.
Hepsini iyice harmanladıktan sonra finn tepsisine alıp üzerine sıvı yağ gezdirelim. 200 derece fınnda üzerleri kızarmcaya kadar pişirelim.
Pratik sebzeli tavuk yemeğimiz servise hazır.
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
Othello
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75408
Gönderme Tarihi: 02.May.2012
2,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan
2 adet soğan
1 kg tavuk
4 adet patates
8 adet kırmızı (papia) biber
Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar tuz karabiber
Yağlanmış fırın tepsisine ilk önce soyduğumuz ve halka halka doğradığımız patatesleri diziyoruz doha sonra zebra şeklinde soyduğumuz patlıcanları patateslerin üzerine diziyoruz ve ardından kırmızı biber ve soğanıda aynı şekilde dizdiktan sonra en üste parçalanmış tavuğumuzu dizip üzerine tuz karabiber ekledikten sonra 180 derecelik fırında yaklaşık 40/45 dakika pişiriyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2022
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc70121
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2011
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg iri doğranmış tavuk eti
4 adet domates
4 adet sivri biber
2 adet soğan
4 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytiyağ
1'er çay kaşığı tuz karabiber
Yoğurt, salça, dövülmüş yarım baş sarımsak ve zeytinyağı bir kasede çırpılarak tavuğun üzerine dökülür. Her tarafına bulanır. Fırın tepsisine konur. Üzerine, dilimlenmiş patates, ince doğranmış biber, kabukları soyulup kübik doğranmış domates, bezelye, ince kıyılmış soğan ve geri kalan sarımsak katılır.Tuz, karabiber hepsi tavuğun üzerine dökülür ve sıcak fırına sürülür.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.03.2024
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
haşmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2010
Mesajlar: 47 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc55124
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010
2,381 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
350 gr. kuşbaşı tavuk veya hindi eti
3 orta boy patates (arzuya göre)
8-10 arpacık soğan
1 orta boy havuç
200 gr. bezelye (haşlanmış)
3-4 adet sivribiber
8-10 tane çeri domates
2-3 diş sarımsak
1/2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Patatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Havucu yuvarlak dilimleyelim, arpacık soğanları ve sarımsakları soyalım, haşlanmış bezelyelerin suyunu süzelim. Sebzelere tavuk etlerini, sıvı yağı, tuz ve karabiberi, doğranmış biberleri, bütün haldeki domatesleri ekleyip karıştıralım. Fırın torbasına un serpip çalkalayarak unun fazlasını silkeleyelim. Etli sebzeli harcı içine doldurup torbanın ağzını kendi teli ile kapatalım ve fırın kabına yatık bir şekilde yerleştirelim. Torbanın üst kısmını çatalla birkaç yerinden delerek 200°C ısıtılmış fırında etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirip servis yapalım.
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54485
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
4,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
4 tavuk budu
5-6 adet orta boy patates
2 iri patlıcan
4-5 sivribiber
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 dis sarımsak
4-5 sivri biber
Patlıcanları alacalı soyup kalın dilimler halinde keserek tuzlu suda yarım saat bekletelim ve kızartalım. Patatesleri soyup kalın yuvarlak dilimler halinde keserek bir kaba alalım. İçine tuzu ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirelim. Kenarlarda kalan boşluklara patates dilimlerini hafifçe üst üste gelecek şekilde sırt sırta, aralarına sivri biberleri dizelim. Patlıcan dilimlerini ve domates dilimlerini yerleştirdikten sonra üzerlerine dilimlenmiş sarımsakları serpelim. 220°'de ısıtılmış fırında, butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Salçayı 1,5-2 su bardağı sıcak su ile ezerek inceltip fırın kabına boşaltalım ve üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. Butları ve patatesleri fırında ikinci kez, 15-20 dk. daha pişirerek servis yapalım.
Not: ikinci pişme esnasında haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2022
|
Fırında Sebzeli Tavuk |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43062
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009
2,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sedef İybar
4 adet derisi soylumuş tavuk budu
2 adet soğan
3 adet kabak
½ paket brokoli
2-3 diş sarımsak
Biraz taze kekik
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Biraz tuz ve karabiber
Süs için: minik domatesler
Hazırlanışı:
Soğan, sarımsak ve zeytinyağı 5-6 dk. sote edilir. Daha sonra kabak ve brokoli ilave edilir. Bütün sebzeler bir fırın kabına konulur. Tavuklar zeytinyağı ve nar ekşisine bulanıp sebzelerin üzerine yerleştirilir. Üzerine kekikler konulur. Kap alüminyum kağıtla kaplanır. 45-50 dk. 180 derecelik fırında pişirilir.
|
|