Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Meyve Tatlıları > Fırında Şeftali Tatlısı (3 adet - 73,087 defa bakıldı)

Fırında Şeftali Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Şeftali Tatlısı

Hakime
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.10.2006
Mesajlar: 26
Kısa URL: https://ml.md/lc75921
Gönderme Tarihi: 21.May.2012
2,473 defa indirildi / yazdırıldı




4 şeftali
5 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı fıstık
8 kiraz
2 çorba kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı gülsuyu

Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Fırın poşetinin içine yerleştirip 4 çorba kaşığı şeker ve 1 bardak su ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. İyice soğuyunca düz bir tabağa dizin.
Su, süt, nişasta ve 1 çorba kaşığı şekeri orta ateşte pişirin. Düz bir kalıba döküp donması için bekletin ve kare kare kesin.
Şeftalilerin üstüne fıstık serpip kare kestiğiniz muhallebileri üzerlerine yerleştirin. Gülsuyu ve pekmez ilave ederek servis yapın.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.09.2024


Fırında Şeftali

labirent
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Lüleburgaz
Kısa URL: https://ml.md/lc154688
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
469 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet küçük boy sert şeftali
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
Karabiber

Şeftalileri, üzerlerini kapatacak kadar suda 2-3 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Dik olarak ikiye ayırın. Fırın kabına içleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Şeker ile şeftalileri örtün. Şeker eriyip sulanıncaya kadar 2-3 saat bekletin. Karabiberi meyvelerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerinin hafif kızarması için 10-12 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.



Fırında Şeftali Tatlısı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179883
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2024
103 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet olgun şeftali
2 yemek kaşığı tereyağı (küçük parçalar halinde)
2 yemek kaşığı bal (veya isteğe göre şeker)
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı ceviz veya badem (isteğe bağlı)
Vanilyalı dondurma veya krema (servis için)

İlk olarak şeftalileri güzelce yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.
Olgun, ancak çok yumuşamamış şeftaliler seçmek, tatlınızın kıvamı açısından önemlidir.
Şeftalilerin kabuklarını soymadan fırında pişireceğimiz için, olabildiğince taze ve doğal görünümlerini koruyarak tatlıya estetik bir katkı sağlar.
Fırın tepsisine şeftalileri kesik tarafları yukarı bakacak şekilde yerleştirin.
Şeftalilerin arasına küçük tereyağı parçacıklarını ekleyin.
Tereyağı, fırında pişerken şeftalilerin yumuşak ve parlak bir hale gelmesine yardımcı olacaktır.
Şeftalilerin üzerine bal veya şeker serpiştirin.
Bal, şeftalilerin doğal şekerini artırarak hafif karamelize bir tat katarken, şeker kullanmayı tercih edenler için de aynı lezzet dengesi sağlanır.
Ardından şeftalilerin üzerine tarçın serpin.
Tarçın, bu tatlıya hem güzel bir aroma hem de hoş bir baharatlılık kazandırır.
Şeftalilerin üzerine ceviz veya badem serpiştirerek ekstra bir çıtırlık ve lezzet katabilirsiniz.
Bu adım, tatlınızın hem dokusunu zenginleştirir hem de tatlıya biraz daha besleyici özellik kazandırır.
Fırını 180 derecede önceden ısıtın.
Hazırladığınız şeftalileri fırına verin ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
Şeftaliler pişerken yumuşayacak ve üzerlerindeki bal ve tereyağı karışımıyla hafif karamelize bir dokuya sahip olacaklar.
Fırından çıkan şeftalilerin üzerine limon suyu gezdirin.
Bu, tatlının tadına taze bir asidite katacak ve lezzet dengesi sağlayacaktır.
Şeftalileri ılımaya bıraktıktan sonra, vanilyalı dondurma veya krema ile servis yapabilirsiniz.







Fırında Şeftali Tatlısı Tarifleri Meyve Tatlıları



(3 adet Fırında Şeftali Tatlısı 73,087 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort