|
Fırında İrmik Tatlısı |
|
seb-i yelda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc128495
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2017
1,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
115 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı un
150 gr irmik
1 su bardağı Hindistan cevizi
175 ml süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Süslemek için:
Bütün badem
Şerbeti için:
Yarım su bardağı pudra şekeri
150 ml su
1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbet için, şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladıktan sonra 6 dakika daha kaynatmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp şurubu oda ısısında ılındırın. Buzdolabına alıp soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağını tavada eritin. Büyük bir cam kaseye alıp ılındırın. Şeker, un, irmik, Hindistan cevizi, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir tepsiye döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleştirin. Keskin bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Her dilimin üzerine birer badem yerleştirin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2 saat bekletip servis yapın.
|
Fırında İrmik Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166846
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2022
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Geniş bir kabın içine yumurtaları kırıp ve 5 dakika boyunca çırpın. Ardından sırasıyla toz şeker, zeytinyağı ve yoğurt ekleyip biraz daha çırpın. Son olarak unu ve irmiği de karışıma ilave edin ve kek hamuru kıvama gelene kadar çırpın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Bu esnada şerbet malzemelerini tencereye koyun ve kaynatın. Şerbet kıvama gelince soğumaya bırakın. Pişen irmik tatlısını fırından çıkarın ve dilimleyin. Üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirerek dökün. İrmik tatlısı şerbeti iyice çekene kadar ortalama 2-3 saat dolapta bekletin. Üzerini kaymak, ceviz ile süsleyerek servis yapın.
|
Fırında İrmik Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169884
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
2 su bardağı süt
25 g margarin
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
0,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Şurup:
0,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yufka:
15 adet baklavalık yufka
50 g eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
1 - 2 yemek kaşığı kırılmış antepfıstığı
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Aromayı ekleyin ve iyice karıştırın. Kuru üzümleri ikiye kesin. Cevizler ile birlikte irmik tatlısına ekleyin ve karıştırın.
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
13 adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağı sürerek kenarları dışarıda kalacak şekilde kalıba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız dolguyu yayın. Kalan 2 adet yufkayı tereyağı ile yağlayıp tatlının üzerine koyun. Dışta kalan yufkaları içe doğru sararak kenar oluşturun. Üzerine tereyağı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin. Tatlıyı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın, antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|