1 tane orta boy karnabahar
2 adet yumurta
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı (isteğe göre)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı galeta unu
Yarım çay kaşığı karabiber, kimyon ve kırmızı toz biber
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (Şart değil sadece renk vermesi için)
Tuz
İlk olarak karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp, yıkayın.
Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin. İsteğe göre tuz ekleyip, 5-6 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan karnabaharları süzüp, iyice soğumasını bekleyin.
Karnabaharlar soğuyunca sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştırın.
Karnabaharlarımızı tek tek sosa batırın. Fazla sosunu akıtın.
Sosa batırdığınız karnabaharları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika pişirin.
İstediğiniz gibi servis edip, sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc118864
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2016
1,200 defa indirildi / yazdırıldı
Dilek Toksoy
3 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 adet orta boy karnabahar
Karnabaharın dış yapraklarını koparın ve elinizle çiçeklerini ayırın. Yıkadıktan sonra buharda biraz haşlayın.Çok haşlamamaya dikkat edin. Biraz yumuşasın yeter. Diğer yandan sosu hazırlamak için büyük bir kaseye yumurtaları kırın. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce çırpın. Haşladığınız karnabaharları bu sosa bulayın ve yağlanmış bir cam tepsiye dizin. 200 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın ve üzerine kaşar rendesini serpip 10 dakika daha pişirin. Fırından alın ve servis yapın.