Kısa URL: https://ml.md/lc108206
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2015
2,421 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet somon fileto
100 gr. ceviz içi
1 şişe maden suyu
1 su bardağı nar suyu
1 adet limon suyu
1 kaşık hardal
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
4 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
5 yaprak taze nane
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet portakal kabuğu rendesi
Tuz
2 yemek kaşığı margarin
2 çay kaşığı karabiber
Geniş bir kabın içine maden suyumuzu döküyoruz, içine yeteri kadar tuz, karabiber ezilmiş sarımsaklarımızı ve 1 tatlı kaşığı elma sirkemizi koyup pişirmeden en az 1 saat önceden somon filetolarımızı marine ediyoruz. Sonra somonlarımızı alüminyum folyoya tek tek sararak fırın tepsisinin içine döşüyoruz kalan sosu da tepsinin içine boşaltıyoruz. 200 derece fırına veriyoruz. Balıklarımız pişerken küçük bir tencere içine margarinimizi koyup unu kavuruyoruz kavrulan unun içine hardalımızı koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Nar suyumuzu ve limon suyumuzu ilave edip yaklaşık 5 dk. kaynatıyoruz. Fırından filetolarımızı çıkarıp folyolarını çıkarıp 2. sosumuzu döküp defne yapraklarını balıklarımızın üzerine koyup tekrar 200 derece fırına veriyoruz ve pişmesini bekliyoruz. Somonlarımız piştikten sonra servis tabağına alıp portakal kabuğu, limon kabuğu, taze nane yaprakları ve ceviz içi ile süslüyoruz.
1 kg. somon balığı
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı soya sosu
4 diş sarımsak
Karabiber
Bir kasede limon suyunu, soya sosunu, karabiberi, dövülmüş veya rendelenmiş sarımsağı karıştırıyoruz. Bu karışımı temizlenmiş ve dilimlenmiş somonların üzerine boşaltıp karıştırıyoruz ve 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Somonları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip kalan karışımı üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece sıcaklıkta somonları üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.