Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 litre süt
1 çay bardağı beyaz baldo pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 litre su
Pirinçler yıkanır, bir litre suda suyunu çekene kadar haşlanır ve altı kısılır.
Üzerine süt ilave edilir ve süt ısınmadan üzerine nişasta, yumurta ve vanilya eklenerek topaklanmadan hızlı bir şekilde çırpılır.
Ardından şekeri de katılarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha tekrar altı kısılarak kaynatma işlemine devam edilir.
Kaynama işlemi bittikten sonra sütlaç eşit oranda fırın kâselerine aktarılır ve üzerlerine tarçın serpilir.
Sütlaç kâseleri, içine soğuk su konulan fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 250ºC’lik fırında üzeri kızarıncaya kadar ortalama 40-45 dakika pişirilir.
Fırından çıkarılan sütlaçlar bekletilir ve soğuması için buzdolabına alınır, 2 saat sonra servis edilir.
|