|
FIRINDA TAVUK BUDU |
 |
ismileyla
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2008
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22688
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008
6,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 adet tavuk budu
6 adet büyük boy patates
3 adet havuç
3 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kâse su
2 kaşık salça
Yapılışı:
Tavuk butlarını yıkayarak fırın tepsisine dizin. Patatesleri oturtmalık şeklinde yuvarlak doğrayın. Havuçları soyarak doğrayın. Soğanları salata soğanı biçiminde kesin. Hepsini tavukların üzerine serin. Su, sıvı yağ, tuz ve salçayı bir kâsede karıştırıp, üzerine dökün. Fırına verin. Tavuklar piştiğinde servis yapın.
Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018
|
Fırında But Kızartma |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc125234
Gönderme Tarihi: 11.May.2017
1,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kalça but
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
50 gr sıvı yağ
Bir kapta domates salçası, yoğurt, pul biber ve yağı iyice karıştırın.
Tavuk butlarını iyice sosa bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
Tavuk butların diğer tarafını çevirip 15 dakika daha pişirin

|
|