Kısa URL: https://ml.md/lc90669
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2013
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet dövülmüş tavuk bifteği
1 adet patates
1 adet havuç
3 kaşık konserve bezelye
3 kaşık konserve mantar
2 kaşık tereyağ
1 su bardagı kaşar rendesi
Kekik
Karabiber
Tuz
Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayın. Mantarları iyice kıyın. Yağı tencerede eritin, patates, havuç, mantar ve bezelyeyi sote ederek kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Tavukaları bir borcamın içine yerleştirin. Ortasına yeteri kadar sebzeli harçtan koyun. Harcın üzerine kaşar rendesi koyun. Bohça şeklinde kapatın. Açılmaması için kürdan batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz tereyağı sürün. Tepsiye yarım çay bardağı su koyun. Fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
1 adet tavuk göğsü
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı yoğurt
Sıvı yağ
Toz biber
Karabiber
Tuz
İçi için:
1 adet patates
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
Veya sadece garnitür
Tavuk göğsünü her iki parçasını da ince ince dilimleyin.
Tavuk sosu için bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştırın.
Tavuk etini hazırladığınız sosla marine edin.
Bu sırada sebzeleri parmak sebzeleri de dilimleyin.
Daha sonra güzelce dinlenen tavuk eti dilimlerine sebzeleri ekleyerek sarın. Dilerseniz arasına sadece garnitür de ekleyebilirsiniz.
Tavuk sarmalarınızı fırın tepsinsine alın.
Artan sebzeleri de tepsiye ekleyebilirsiniz.
Yemeğinizi fırında 180 derecede 50 dakika pişirin.