|
|
Fırında Tavuk |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc79325
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2012
1,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Tatlı Kaşığı kimyon
1 Tatlı Kaşığı rezene
1 Adet limon
1 Çay Kaşığı kırmızı biber
1 Adet bütün tavuk
1 Çay Kaşığı bal
1 Tatlı Kaşığı tuz
3 Adet patates
1 Tatlı Kaşığı karabiber
Tüm malzemeleri bi kapta karıstırıp yumuşak margarini ekliyoruz iyice karıitırıp tavuğun üzerine sürüyoruz 60 dak 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
|
Fırında Tavuk |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28766
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2008
2,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 4 adet tavukgöğsü
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- Tuz ve karabiber
- Sosu:
- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 4 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanışı
1. Tavuk göğüslerini önce yatayına ortadan ikiye kesin. Tekrar ortadan kesip, büyük kuşbaşılar halinde doğrayın.
2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
3. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin.
4. Kabağın kabuğunu soyup, rendeleyin.
5. Patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelendikten sonra kararmaması için su dolu bir kâsede bekletin.
6. Bezelyeleri haşlayın.
7. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
8. Tencerede Sana Crème Bonjour u kızdırıp, içine köriyi ekleyip, kavurun. Körinin kokusu çıkınca içine tavukları ekleyip, kavurun. Renk alan tavukları fırın kabına alın.
9. Aynı tavanın içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
10. Soğanlar pembeleşince içine rendelenmiş patatesleri, kabakları, havuçları ilave edip, kavurun. Sana Crème bonjour ile kavurduğunuz sebzeleri fırın kabının içindeki tavukların üzerine alın.
11. Sote sebzelerin üzerine haşlanmış bezelyeleri, tuz ve karabiberi serpin.
12. Sosu için küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour u kızdırıp, içine salçayı ilave edip, salçanın kokusu çıkıncaya kavurun. Salça pişince içine kıyılmış sarımsakları, kekiği, ekleyip, karıştırın. En son sosun içine tavuk suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın.
13. Hazırladığınız sosu sebzeli tavukların üzerine gezdirip, önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20?25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.
|
|
Fırında Tavuk Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|