1 paket fırın makarnası
6 su bardağı su
3 adet yumurta
1 su bardağ peynir rendesi
1 su bardağı süt
10-12 dal kıyılmış maydanoz.
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 dal taze soğan
Makarnaları su ile 15-20 dakika haşlayıp ve süzün. Hemen içine 1 çorba kaşığı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri, maydanozu, ince doğranmış taze soğanı, eritilmiş yağı ve sütü karıştırın. Bu harca makarnaları da karıştırın. Kare bir tepsiyi sana klasik yağ ile yağlayıp çok az un sepin ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın.
|