Ordu Büyükşehir Belediyesi
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
3 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar fırınlanmış mısır unu
Şerbeti İçin;
5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Bir kabın içine zeytinyağı, yoğurt, vanilya ve kabartma tozu dökülür. Tuz konur ve üzerine yumurtalar kırılır. Son olarak alabildiğince fırınlanmış mısır unu konur. Konulan malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur, ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak tepsiye dizilir. İsıtılmış fırında 250 derece sıcaklıkta 30 dk pişirilir. Daha sonra şerbeti hazırlamak için şeker ve su karıştırılarak kaynatılır. Kaynatılan bu karışım pişmiş olan tatlının üzerine dökülür. Daha sonra servis edilir.
|