Hamuru için:
1 adet yumurta sarısı
125 gram tereyağı
Yarımsu bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
İçi için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 su bardağı ceviz
1 yumurta
Hamur için; çukur bir kabın içerisinde yumurta sarısı, toz şeker, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını elinizle iyice karıştırın.Unu azar azar ekleyerek yoğurun.Hamurun üzerini örterek, 20 dakika kenarda bekletin.Hamuru 36 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerinemerdane ile bastırarak tartöletlerin içini kaplayacak büyüklüğe getirin. Kalıpların içerisine yerleştirin ve kenar kısımlarını düzeltin. 180 dereceye ayarlanmış fırında tartöletleri pembeleşinceye kadar pişirip, fırından çıkarın.Kenarda bekletin. İçi için; toz şeker, krema, yumurta ve ceviz içini bir kapta çırpın. Bu karışımı tartöletlerin içerisine kaşıkla doldurun. Fırında 10 dakika daha pişirin. Sonra üzerlerini fıstık ya da bademle süsleyin.
|