|
Fıstıklı Köfte |
|
mesir
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94723
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013
1,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. kıyma
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 soğan
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Kimyon
Karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun. Fıstıkları tereyağında kavurup dövün ve köfte harcının içine ekleyin. Harçtan ince yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri fırında ya da tavada pişirin.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 19.10.2015
|
Fıstıklı Köfte |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc69909
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2011
1,985 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram yağsız kıyma
3 diş ince kıyılmış sarımsak
2'şer çorba kaşığı dolmalık fıstık ve galeta unu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı keçi peyniri
Tuz
Karabiber
8 dal ince kıyılmış maydanoz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Garnitür için:
15 adet arpacık soğan
3 adet patates
1'er çorba kaşığı limon suyu ve elma sirkesi
2 su bardağı tavuk suyu
3 dal reyhan veya fesleğen
2 çorba kaşığı soya sosu
Kıymayı derin bir kaseye alın. İçine sarımsak, dolmalık fıstık, galeta unu, pulbiber, zeytinyağı, keçi peyniri, tuz ve karabiberi katın. En son maydanozu ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın. Diğer taraftan bir tencereye kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve doğranmış patatesleri koyun. Üzerine 2 su bardağı tavuk suyu ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine limon suyu, elma sirkesi, reyhan ve soya sosu katarak 5 dakika kaynattıktan sonra köfte ile beraber servis yapın.
|
Fıstıklı Köfte |
|
figennur
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc38669
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2009
2,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg orta yağlı köfte
1 çay bardağı antepfıstığı
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Fıstıklar dişe gelecek büyüklükte dövülür. Ekmek içi ıslatılır ve sıkılır. Bütün malzeme bir araya getirilir ve 5 dakika kadar yoğrukur. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Sonra ceviz kadar parçalar alınır parmak şeklinde köfteler yapılır, yağlanmış fırın kabına dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Fıstıklı Köfte için tıklayın
|
|