|
Fıstıklı Pirinçli Salata |
|
Bahadır Korkut
Aşçı
Kayıt: 02.04.2015
Mesajlar: 10 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc106577
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2015
1,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 çay bardağı yerfıstığı
3-4 adet marul yaprağı
1 çay bardağı konserve mısır
2 salatalık
1 limon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
İstenirse portakal dilimleri
Pirinci haşlayıp soğutun. Üzerine marul yapraklarını iyice yıkayın. Kurulayıp ince ince doğrayın. Servis tabağına aktarıp üzerine mısırları zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Salatalıkları da küp şeklinde doğrayın. Fıstıklarla birlikte pirinçlerin üzerine ilave edip karıştırın. Salatayı hiç bekletmeden diriliği sönmeden hemen servis yapın.
|
Fıstıklı Pirinç Salatası |
|
cankardeş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc97067
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2014
1,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kâse pirinç
1 limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, karabiber, pul biber
1 adet kırmızı dolamlık biber
1 adet yeşilbiber
1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan
20 gram yer fıstığı
1 adet portakal
Orta boy bir tencerede iki buçuk su bardağı suyu kaynatın. İçine tuzu ve pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Kapağını açık tutun ve çatalla pirinçleri kabartır gibi karıştırın. Ayrı bir yerde limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları iyice çırpın. Pirinci de bu sosa ekleyip karıştırın. Pirinçler ezilmesin diye silkeleyerek karıştırın. İçine kıyılmış yeşillikleri, küp doğranmış portakal dilimlerini ekleyip karıştırın. Son olarak yerfıstıkları ekleyip soğuk olarak servis yapın.
|
Fıstıklı Pirinç Salatası |
|
sevginur
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc87535
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2013
1,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 demet roka
1 demet tere
1 limon
2 çorba kaşığı kuru üzüm
3 çorba kaşığı tuzsuz yer fıstığı
Yarım portakal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Pirinçleri haşlayıp süzün. Çam fıstığını tavada kavurun. Yeşillikleri iyice yıkayıp kurutun. Soya filizinin üzerine limon sıkın. Yeşillikleri elinizle doğrayın ya da isterseniz bütün bütün bırakın. Pirincin üzerine zeytinyağını döküp yedirin, yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Üzerini fıstıklar ve üzümlerle süsleyin. En üste portakal parçalarını koyun.
|
|