Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Fıstıklı Sarma (2 adet - 25,994 defa bakıldı)

Fıstıklı Sarma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fıstıklı Sarma

Mutfak Gülü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2010
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc55493
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2010
3,191 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

3 yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un
250 gr. antepfıstığı (toz halinde)
1,5 paket margarin veya tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, mümkün olduğunca ince yufkalar açalım. Açtığımız bir yufkanın üzerine ince dövülmüş antepfıstığı serperek yufkayı oklavaya saralım. Oklavayı iç kısmından çekip çıkaralım. Yufka rulosunu 3 cm. aralıklarla kesip hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Bütün bezeleri aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız şekilde tepsiye dizelim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı 170°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbetini hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk. kaynatarak ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım. Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin.


Antepfıstıklı Sarma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169735
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Şurup:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
0,5 çay bardağı süt
0,5 çay bardağı yoğurt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
2 - 2,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Açmak için:
2,5 su bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
Sürmek için:
100 g eritilmiş tereyağı
Dolgu:
400 g öğütülmüş antepfıstığı
Kalıp:
Dikdörtgen fırın tepsisi (22x30 cm)

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin ve ocağı kısın. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve limon suyunu bir kaba alın ve çatal ile iyice çırpın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin. İyice yoğurup üzerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru 20 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp nişasta serpilmiş tezgahta oklava ile 20 cm çapında açın ve üzerine fırça yardımı ile az miktarda eritilmiş tereyağı sürün. Üzerine öğütülmüş Antep fıstığı serpin ve rulo şeklinde sarın. Rulonun iki kenarındaki ince yerleri kesip kalıbın kısa tarafına yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve aralarda boşluk kalmayacak şekilde kalıba yan yana sıralayın. Üzerine tereyağı sürüp bıçak ile eşit şekilde kesin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve soğuk şurubu her tarafına dökün. Soğutup servis yapın.







Fıstıklı Sarma Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Fıstıklı Sarma 25,994 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort