Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bruschetta Tarifleri > Floransa Usulü Kurabiye (3 adet - 125,075 defa bakıldı)

Floransa Usulü Kurabiye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Floransa Usulü Kurabiye

ayvaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2007
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc18823
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2007
3,044 defa indirildi / yazdırıldı




40 adet için malzeme
Hamur:
75 g tereyağı veya margarin,
50 g şeker,
200 g un,
1 küçük yumurta,
yarım limon kabuğu rendesi,
1 tutam tuz.
Üst:
2'şer çorba kaşığı limon ve portakal kabuğu şekerlemesi,
75 g şeker,
75 g tereyağı,
1 çorba kaşığı bal,
3 çorba kaşığı krema,
1 tutam tuz,
limon kabuğu rendesi,
100 g dilimlenmiş badem.
Garnitür:
Arzuya göre 150 g bitter, sütlü ya da beyaz pasta çikolatası.

Hamur: Malzemeleri yoğurun. Hamuru naylon folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra incecik açın ve kağıtlanmış bir tepsiye koyun. Fırını 180 derecede ısıtın, kurabiyeleri 5-7 dakika pişirin, fırından çıkarın ve yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın.
Üst: Limon ve portakal şekerlemesini kıyın. Tereyağı, şeker, bal, krema, tuz ve limon kabuğunu kaynatın, elde ettiğiniz karışım altın renginde olmalı. Bademleri ve şekerlemeyi karıştırın. Geniş ve yağlı bir bıçak ile üstündeki karışımı yayın. Tekrar fırına koyun ve 10 dakika pişirin. Kurabiyeyi tepsiden kaldırıp 3 dakika soğumasını bekleyin. Keskin bıçak ile kareler kesin. Çikolatayı eritin, kurabiyeleri batırın ve kurumaya bırakın.


ML® Marlon Kurabiyesi için tıklayın



Floransa Usulü Kurabiye

çitlenbik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2007
Mesajlar: 22
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc19674
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007
3,221 defa indirildi / yazdırıldı




Yaklaşık 50 adet
100 g portakal kabuğu şekerlemesi,
50 g kiraz şekerlemesi,
75 g bal,
100 g tereyağı,
150 g krem şanti,
175 g şeker,
200 g dilimlenmiş badem,
150 g biter çikolata

1. Şekerlemeleri ince kıyın.
2. Fırını 200 derecede ısıtın.
3. Balı, tereyağı, kremayı ve şekeri bir tencerede devamlı karıştırarak orta sıcaklıkta 5 dakika pişirin. Bademleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Portakal şekerlemesini katın, 3 dakika ısıtın. Son olarak kirazları ekleyin.
4. Malzemeyi katlı bir tepsiye sürün. Fırında 12 dakika altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra tepsiyi ters çevirip kaldırın. Kurabiyeleri 3 cm genişliğinde şerit halinde, sonra baklava şeklinde kesin.
5. Çikolatayı eritip bir poşete doldurun, poşetin ufak bir köşesini kesin. Kurabiyeleri çikolata ile süsleyin.


Floransa Kurabiyesi

Berrin37
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2010
Mesajlar: 26
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc50895
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2010
3,609 defa indirildi / yazdırıldı




75 gr şurup
75 gr tereyağı
25 gr un
25 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
50 gr kiraz şekerlemesi, kıyılmış
50 gr kıyılmış badem
1 çay kaşığı limon suyu
100 gr çikolata

Bir, iki tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Şurup ve tereyağını bir kaba koyarak yağ eriyene dek hafif ateş üstünde tutun. Unu eleyip, tereyağına iyice yedirin. Üzüm, kiraz şekerlemesi, badem ve limon suyunu da ekleyin. Karışım soğuyana dek bekledikten sonra aralarında yayılmaları için boşluk bırakarak kaşıkla karışımdan alıp tepsilere koyun. Orta ısıdaki fırında 15 dakika, üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp, 5 dakika tepsilerde beklettikten sonra palet bıçağı ile tepsilerden alıp, soğumaya bırakın.
Çikolatayı küçük parçalara bölüp, eriyene dek sıcak su üstüne oturttuğunuz bir kabın içinde tutun. Çikolatayı bisküvilerin alt yüzlerine sürdükten sonra çatalla desenler çizip, çikolatanın donması için bırakın. Yaklaşık 10 adet çıkar.






Floransa Usulü Kurabiye Tarifleri Bruschetta Tarifleri



(3 adet Floransa Usulü Kurabiye 125,075 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort