|
Focaccia |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50662
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2010
1,687 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gram Bizim Mutfak Un
250 ml ılık su
50 gram yaş maya
6 adet kurutulmuş domates
6-7 adet ceviz içi
5 dal taze kekik
2 diş sarımsak
1 adet soğan
tuz
karabiber
Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Yaş mayayı 100 ml ılık suda 1 çay kaşığı tozşekerle eritin. Karıştırma kabında un, 250 ml ılık su, 1 çay kaşığı tuz, 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve mayayı karıştırarak sulu bir hamur elde edin. İçine ılık suda yumuşayıp doğranmış kurutulmuş domates, dilimlenmiş siyah zeytin, taze kekik, ince kıyılmış sarımsak ve iri çekilmiş cevizleri ilave ederek kabaca karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve elinize zeytinyağı dökerek hamuru bastırarak yerleştirin. Piyazlık doğranmış soğanları üzerine yayın. Tepsiyi streç folyo ile kapatarak üzerine delikler açın. Maya kabarıp hamur iki katına çıkıncaya kadar hamuru bekletin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine tuz ve zeytinyağı dökerek soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
|
Focaccia |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48821
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
1,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo Bizim Mutfak Un
1 kaşık Tuz
50 gr Bizim Margarin
AltınHasat Riviera Zeytinyağı
Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
50 gr taze maya
100 ml süt
İri taneli tuz
Domates dilimleri
350 ml su
Bir kase içine Bizim Mutfak Un ekleyerek hafifçe eleyin. Tuz ekledikten sonra karıştırınız. Bizim Margarin ve AltınHasat Riviera Zeytinyağını karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra süt ve şeker ekleyerek, hamur homojen ve pürüzsüz hale gelene dek karıştırmayı sürdürün. Elde ettiğiniz hamuru düz bir zemine alın ve parmak uçlarınızla yoğurun sonra tepsiye yerleştirin. Elinize yapışmaması için yağ kullanabilirsiniz. 45 dk kadar tepside bekletin ve üzerine AltınHasat Sızma Zeytinyağı gezdirin. Biraz tuzu hamurun üzerine serpin. 15 dakika beklettikten sonra 200 º C fırında 35 dakika pişirin. Domates dilimleri ve çeşitli baharatlarla servis edebilirsiniz.
|
|