18 dilim pastırma kişi başına 3 dilim olarak hesaplanmıştır. Arzuya göre sayısı artırılabilir. Pastırmaların çemenlerini temizleyiniz. Domatesleri yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayınız. 2 dilim limon kesiniz. 30-40 cm boyularında alüminyum folya hazırlayınız.
30-40 cm uzunluğunda kesilmiş COOK alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir. Halka şeklinde kesilmiş domatesler pastırmanın üzerine konulur. 2 ince dilim limon da eklendikten sonra 1 çay kaşığı kadar su üzerlerine serpilir. Alüminyum folyo hiçbir yerden hava almayacak şekilde kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 10 dakika pişilir. Ortası açılarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc78702
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2012
2,346 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Margarin
2 Adet Domates
4 Adet ALÜMİNYUM FOLYO
4 Adet İNCE DİLİM LİMON
150 gr İNCE DİLİM PASTIRMA
4 Dal maydanoz
4 Adet sivri biber
15 x 15 kesilmiş 4 alüminyum folyonun iç kısımlarını margarin ile yağlayın. Pastırmaları dört ayrı folyoya pay edin. Pastırmaların üzerine beşer dilim domates, yemeklik doğranmış bir miktar yeşil biber, maydanoz ve limon dilimi ile fındık büyüklüğünde margarini sırasıyla dizin. Alüminyum folyoları katlayarak kapatın. Orta hararetli fırında 20 - 25 dakika kadar pişirerek servis yapın.