Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fotoğraflı Arap Yemekleri

A-Z  A  B  C  Ç  D  E  F  G  H  I  İ  J  K  L  M  N  O  Ö  P  Q  R  S  Ş  T  U  Ü  V  W  X  Y  Z
  Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki »
 

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Cezayir Yemekleri
Fas Yemekleri
Filistin Yemekleri
Irak Yemekleri
Lübnan Yemekleri
Mısır Yemekleri
Suriye Yemekleri
Tunus Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Arap Mutfağı

Halim Dağ

Orta Doğu (yoğun olarak Arap yarımadasında) ve Kuzey Afrika’da yaşayan ve birbirinden farklı ülkelerde yaşayan Arap halkları 15 ve 16. yüzyıldan itibaren Osmanlı İmparatorluğunun egemenliği altına girmişlerdir. Bugünkü Türkiye’nin güney sınırları Arap dünyasının iki devletiyle komşudur. Türkiye’nin bazı illerinde de Arap toplulukları yaşamaktadır. Yoğun bir kültürel alışveriş hem komşuluk hem de iç içe yaşamaktan kaynaklanmaktadır ve din birliği bu ilişkileri kuvvetlendirmektedir.
Homojen bir Arap mutfağından bahsetmek mümkün değildir. Ancak ülkelere göre değişiklikler gösteren, bazı ortak noktaları bünyesinde barındıran zengin bir Arap mutfağından da burada söz etmek gerekir. Daha çok et ve tahıl ürünlerine dayalı malzemelerle oluşturulan ve çeşit bakımından hayli zengin bir mutfak kültürü bulunmaktadır. Et çeşitleri daha çok küçük baş hayvanlardan temin edilir. Zaman zaman deve ve ceylan gibi hayvanların etlerinden de yararlanılır. Etin pişirilmesi daima ateşle direkt temas ettirilerek yapılır. Ateşle temas eden ette bakteri üreme ihtimali, tencerede pişirilen ete göre daha azdır. Ve bu yöntem artık Arap mutfağının geleneksel uygulama biçimi halini almıştır. Bu tür pişirme tekniği ile oluşturulan yemeklere “Kebap” adı verilir. Onlarca çeşidi vardır. Arap mutfağına orta zamanlarda giren sebzelerle hafifletilmiş kebap çeşitleri bu birikimi daha zenginleştirmiştir.
Arap mutfağının bir başka asli unsuru olan tahıllarla yapılan yemekler de etler kadar zengin çeşitlere sahiptir. Bulgur ve un gibi buğday ürünleri, arpa, yulaf gibi tahıllar çok çeşitli ekmek yapımında kullanılır. Hamurla etin birlikte kullanıldığı yemekler de vardır. Lahmacun ve pide çeşitleri gibi… Bazı kurutularak yenilen gıda ürünleri de Arap mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Nohut ve mercimek bunların başlıcalarıdır. Arap mutfağı tatlıları bakımından da hayli zengindir. Şeker ve pekmez kullanılarak yapılan tatlılar daha çok hamurlu ve şerbetli tatlılardır.


Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki »

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort