Yapılışı:
Frambuazı, şekeri ve limon suyunu bir tencereye koyup yavaşça karıştırın. Karışımı, orta ateşte pişirip bir taşım kaynatın. Bir kevgir yardımıyla yüzeye çıkan köpükleri alın.
Kaynattıktan sonra 10 dakika daha, zaman zaman tahta bir kaşıkla karıştırarak yüksek ateşte kaynatmaya devam edin. Köpüklenme olmaya devam ederse, köpükleri alın. Kavanozları ve kapaklarını 10 dakika boyunca 100 derece fırında ya da 5 dakika kaynar suya koyarak sterilize edin. Sıcak reçeli, kavanozlara boşaltın ve 24
saat boyunca kapalı kavanozları ters olarak bekletin.
Kısa URL: https://ml.md/lc75750
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
2,338 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 kg frambuaz
2.5 su bardağı şeker
1-2 dilim limon
Frambuazlar ayıklanır ve yıkanır,tencereye konur. Şeker ilave edilir. Bir dilim de limon ilave edilir. Bir gece bekletilir. Sabah kaynatılır. Kıvamı olunca ocaktan alınır. Sıcakken kavanoza konup, ağzı kapatılıp ters çevirilir. Soğuyana kadar bekletilir. Reçelimiz hazırdır.