|
FRANSIZ ÇORBASI |
|
herkül
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2010
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47239
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2010
2,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
Francala
Çiğ yumurta
Et suyu veya tavuk suyu
Zeytinyağı
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
5-6 cm. çapında, ince uzun francalalar yarımşar santim genişlikte, küçük dilimler halinde doğranır. Kız-grh zeytinyağında, iki tarafları adamakıllı kızarmış hale getirilir. Çukur tabaklara 6'şar dilim francala, onların ortasına da bir tane çiğ yumurta kırıldıktan sonra konur. Hem yumurtanın, hem de francalaların üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ile karabiber ve tuz serpüir. Et suyu, (ya da tavuk suyu) iyice kaynatıldıktan sonra bu çukur tabağa, francala dilimlerinin ve yumurtanın üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.
|
Fransız Çorbası |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12314
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007
2,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fransızların birbuçuk - iki metre uzunluğunda ve uzunluğu boyunca çevresi beş santimi aşmayan yuvarlıkta bir cins francalaları vardır. Bu çorba işte bu francalayla yapılır.
Francala yarımşar santim eninde yuvarlak dilimlere doğranır. Bu dilimler kızgın zeytinyağına atılır ve iki yüzleri de nar gibi kızartılır. Kızaran francala dilimleri altışar altışar çukur çorba tabaklarına yerleştirilir. Her tabağa bir çiğ yumurta kırılır. Böylece francala dilimleri yumurtayı çevrelemiş olur. Yumurtanın ve ekmek dilimlerinin üzerlerine tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşer peyniri serpilir. Tavuk suyu veya et suyu iyice kaynatılır ve kaynar kaynar yumurtayla francala dilimlerinin üzerlerine dökülür, sıcak sıcak servis yapılır.
|
|