Kısa URL: https://ml.md/lc79783
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
1,897 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gr Sana Klasik
1 Çay Bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
7 Adet soğan
1 Litre et suyu
6 Dilim Baget Ekmek
1 Yeterince tuz
1 Yeterince karabiber
1 Yeterince ince kıyılmış maydanoz
1 Yeterince kekik
Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Yağı eritin ve soğanları renkleri koyulaşıncaya kadar kavurun. Kekik ve et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ekmekleri fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın. Kaşar peynirlerini üzerlerine serpiştirip peynir eriyinceye kadar fırında bekletin. Çorbaları kaselere alın. Üzerlerine ekmekleri yerleştirip kıyılmış maydanoz serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc78432
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2012
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik
Yeterince Tuz
Yeterince Karabiber
2 Çorba Kaşığı mısır unu
50 gr rendelenmiş peynir
4 Dilim ekmek
1 Çay Bardağı Sıvı yağ (kızartmak için)
4 Adet soğan (ince doğranmış)
Doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun. Ateşten alın ve biraz soğutun. Üzerlerine 1,5 litre soğuk su dökün. Tuz ve karabiberi koyun. Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. 5 dakika pişirin. Basıncı yavaş yavaş düşürün. Karışımı, biraz suyla karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun. kızartma tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın. Her bir dilimi dörde bölün. Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine çorbayı boşaltın. Rende peyniri serpin. Çorba kasesini sıcak fırında birkaç dakika ısıtın ve servis yapın.