Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > Fransız Tostu (14 adet - 305,043 defa bakıldı)

Fransız Tostu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fransız Tostu

egemen
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 09.04.2009
Mesajlar: 3
Şehir: bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc35282
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2009
3,379 defa indirildi / yazdırıldı




(yumurtalı ekmek)

1 YUMURTA
5 EKMEK (SAYI DEĞİŞEBİLİR)

Yumurtalar bir kapta çırpılır.
Ekmekler yumurtaya bandırılır ve kızartır


ML® Tost için tıklayın



FRANSIZ TOSTU

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60682
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2011
3,234 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurtanın sarısı (hafif çırpılmış)
1/4 su bardağı süt
150 gr krema
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
kahve kaşığının ucuyla tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
8-10 dilim bayat ekmek (kabukları çıkarılmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

Orta boy bir kasede yumurta sarılarını ve sütü bir çatalla çırpınız. Krema, hindistancevizi rendesi, tarçın ve şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırmaya devam ediniz.
Ekmek dilimlerini bu karışıma batırıp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tavada tereyağın yarısını hafif ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavaya 4 dilim ekmek koyarak 2-3 dakika, her iki yüzleri sertleşip renkleri hafif kahverengi olana kadar kızartınız.
Delikli kepçe ile ekmekleri tavadan çıkarıp servis tabağına alınız.
Öteki dilimler kızarana kadar hazır olanları ılık tutunuz. Kalan yağı tavada kızdırıp öteki ekmek dilimlerini içine atınız. Bütün ekmekler kızarınca servis ediniz.

Not: Fransız tostu her türlü ekmekten yapılıp sıcak yada soğuk meyve sosu ile servis edilebilir.


Fransız Tostu

müzeci
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc69330
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011
3,051 defa indirildi / yazdırıldı




6 dilim tost ekmeği
2 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tutam tuz

Krema, süt, pudra şekeri, tuz ve yumurta iyice çırpılır. Ekmekler bu karışıma batırılıp her yanı kaplanır. Isıtılan yapışmaz tava çok az tereyağı ile yağlanır. Ekmeklerin iki yüzü de altın sarısı renk alana kadar kısık ateşte pişirilir


Fransız Tostu

sarı yaldız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2014
Mesajlar: 46
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc105375
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2015
2,577 defa indirildi / yazdırıldı




8 dilim tost ekmeği
100 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik

Tost ekmeklerini ve kaşarpeyniri dilimlerini su bardağı ağzıyla yuvarlak kesin. Ekmeklerin bir yüzünü margarin ile yağlayıp peynirleri yerleştirin. Üzerlerine hardal sürün. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp kürdanla sabitleyin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Süt, yumurta, tuz, karabiber ve kekiği bir kâsede karıştırın. Sandviçleri bu karışıma batırıp önlü arkalı kızartın. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.


French Toast

kürşat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2017
Mesajlar: 64
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc124024
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2017
1,086 defa indirildi / yazdırıldı




1/4 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kasığı vanilya
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
6-8 dilim ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Ekmek dilimleri dışında bütün malzemeler (ilk 8 malzeme) bir kapta iyice karıştırılıp çırpılır. Sonra ekmek dilimlerinin iki tarafını da bu karışıma batırın. Tavayı orta ateşte ısıtıp çok az tereyağı koyup ekmeklerin iki tarafı kızarana kadar pişirin (2 yemek kaşığı tereyağı azar azar kullanılacak, bütün ekmek dilimleri pişene kadar). Çok sıcak tavada pişmesin ekmeğin yüzü çabuk yanar ve içi hamur kalır. Üzerine istenilen malzemeler eklenir ve sıcak olarak servis edilir.


Fransız Tostu

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125532
Gönderme Tarihi: 23.May.2017
2,235 defa indirildi / yazdırıldı




8 dilim tost ekmeği
4 dilim kaşar peyniri
4 dilim salam ya da 16 dilim sucuk
3 adet yumurta
Kekik
Pul biber
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Tost ekmeğinin üzerine 1 dilim kaşar ve 1 dilim salam ya da 4 dilim sucuk konarak üzerine ikinci tost ekmeği dilimi konarak kapatılır. Bu şekilde 4 adet tost hazırlanır.
Bir kaba 3 yumurta kırılır, üzerine pul biber ve kekik ilave edilerek iyice çırpılır.
Hazırlanan tostlar çırpılmış yumurtaya iyice bulanır.
Kızgın sıvı yağda kızartılır.



French Toast

hakan özoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc127229
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2017
1,516 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
4 dilim tost ekmeği
Kızartmak için
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Bal
Pudra şekeri

Yumurta, süt, tarçın ve vanilyayı bir kasede çırpın. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip üçgen dilimler elde edecek şekilde ikiye kesin. Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtalı karışıma batırın ve tereyağında her iki tarafını da kızartın. Kızaran ekmekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. French toastlarınızı bir servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.



Fransız Tostu

beeebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2017
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130371
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2017
1,394 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

6 dilim tost ekmeği
2 adet yumurta
1/2 su bardağı krema
1,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tutam tuz

Krema, süt, pudra şekeri, tuz ve yumurta iyice çırpılır.
Ekmekler bu karışıma batırılıp her yanı kaplanır.
Isıtılan yapışmaz tava çok az tereyağı ile yağlanır.
Ekmeklerin iki yüzü de altın sarısı renk alana kadar kısık ateşte pişirilir.

Not: İnce dilimlenmiş normal ekmekle de yapabilirsiniz. Ben tost ekmeklerini çapraz keserek yaptım. Orijinal sunumu da bu şekilde üçgendir. Bu aslında bizim bildiğimiz yumurtalı ekmeğin biraz şekerlisi. Şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Üzerine çok az tarçın serpildiğinde nefis oluyor.



Fransız Tostu

jülide bakan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc134350
Gönderme Tarihi: 25.May.2018
1,101 defa indirildi / yazdırıldı




Beyaz ekmek
200 ml. süt veya krema
2 adet yumurta
Tereyağı
Şeker
Tuz
Sıvıyağ

Ekmeklerimizi güzelce dilimleyelim. Bir kase içinde yumurtalarımızı çıpalım. Ekmek dilimlerinin her iki tarafınada tereyağını sürün. İlk seçenek olarak ekmeklerimizi önce yumurtalı karışıma sonrada vanilyalı şekerli kremaya (süt) batırıp yağda kızartın. Diğer bir seçenekte tuzlu tüketmek isteyenler için yumurtalı peynirli bir karışıma bulayıp kızartmaktır.



Fransız Tostu

bahis
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2019
Mesajlar: 61
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc144128
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2019
696 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

6 adet tost ekmeği
Dilimlenmiş sucuk
Dilimlenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Sütü, yumurtayı, baharatları ve tuzu hep birlikte karıştırın. Tost ekmeklerinin üzerine sucuk ve kaşar dilimlerini yerleştirin. Bir dilim tost ekmeğiyle üzerini kapatın. Ortadan üçgen olacak şekilde kesin. Ekmekleri yumurtalı karışıma batırın. Tereyağını seramik veya teflon tavada kızdırın. Ekmekleri hızlıca arkalı önlü kızartarak kağıt havlu üzerine alın.



Fransız Tostu

yandaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151830
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2020
357 defa indirildi / yazdırıldı




6 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı süt
1 kaşık krema
2 yumurta
Tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı

Bir kabın içerisine yumurta, süt, krema ve tuzu ekleyip çırpın.
Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızması için biraz bekleyin.
Tost ekmeklerini hazırladığınız karışıma batırın ve tavada arkalı önlü kızartın.



Fransız Tostu

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162830
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2022
480 defa indirildi / yazdırıldı




6 dilim ekmek
2 yumurta
⅔ su bardağı süt
İsteğe göre ¼ çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya

Fransız tostu için önce ekmekleri güzelce dilimleyin.
Ardından ekmeklerin sosunu hazırlamak için bir kâsede yumurta, süt, tuz, pul biber ve vanilyayı çırpın. Dilimlenmiş ekmekleri bu sos batırın.
Tost makinenizi ısıtın ve yağlayın. Soslanmış ekmekleri arkalı önlü kızartın. Her iki tarafı altın rengi olunca tostlar kahvaltıya hazır demektir.



Fransız Tostu

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170495
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2023
248 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Riviera Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
Toz Şeker 2 Çorba Kaşığı
Yumurta 2 Adet
Vanilya 1 Tutam
Taze Nane 4 Yaprak
İnek Sütü 1 Çay Bardağı
Çavdar Ekmeği 4 Dilim

Yumurta,süt vanilya ve yarım yemek kaşığı toz şekeri, çırpma kasesine koyup çırpma teliyle homojen bir sıvıya dönüşene kadar çırpın.
Seramik tavaya yağı koyup orta dereceli ateşte ısıtın, yağ kızdığı zaman dilimlenmiş çavdar ekmeklerini (Bayat ekmek tercih edin zira sosu daha iyi çekiyor ve kızardığında üzeri çıtır içi yumuşacık oluyor)hazırladığımız bu sosa yavaş yavaş batırıp pembeleşene kadar kızartın.
Kızarmış dilimleri COOK yağlı pişirme kağıdı veya kağıt bir havlu üzerine alarak ılıtın.
Tostları tabağa koyduktan sonra üzerine kalan toz şekeri serpin.
Taze nane yaprağıyla süsledikten sonra, arzuya göre marmelat veya mevsim meyveleriyle servis edin.



Fransız Tostu

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178413
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2024
71 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 dilim kalın kesilmiş ekmek
2 büyük yumurta
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı krema
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Akçaağaç şurubu veya bal
Taze meyveler (çilek, muz, yaban mersini vb.)

Bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın.
Süt, krema (isteğe bağlı), şeker, vanilya, tarçın (isteğe bağlı) ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
Ekmek dilimlerini hazırladığınız karışıma batırın. Her iki tarafının da karışıma iyice bulandığından emin olun. Ekmeklerin çok fazla karışımı emmesine izin vermeyin, aksi halde dağılabilirler.
Orta ateşte büyük bir tavada tereyağını eritin.
Ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafı altın rengi olana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kızartın. Ekmeklerin dışı çıtır ve içi yumuşak olmalıdır.
Fransız tostlarını tavadan alın ve servis tabağına yerleştirin.
Üzerine pudra şekeri serpin.
Akçaağaç şurubu veya bal dökün.
Taze meyvelerle süsleyin.







Fransız Tostu Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(14 adet Fransız Tostu 305,043 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort