Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > FRANSIZ TÜRLÜSÜ (2 adet - 66,649 defa bakıldı)

FRANSIZ TÜRLÜSÜ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fransız Türlüsü

ersel
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 01.08.2014
Mesajlar: 18
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc100442
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2014
2,259 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dolmalık biber
2 kabak
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 domates
1 kuru dal fesleğen veya mercanköşk
Yarım demet maydanoz

Tencerede yağı kızdırın. 2 adet kuru soğanın her birini sekize bölün. Soteleyin. Kabaklan ve yeşil biberleri doğrayıp sarımsakla bir iki kez kızgın yağda çevirin. İri doğranmış patlıcan, domates, mercanköşk ve karabiber ekleyip 20 dakika kadar pişirin. Üzerine maydanoz serperek süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.


FRANSIZ TÜRLÜSÜ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60683
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2011
2,365 defa indirildi / yazdırıldı




Marinad:
400 gr (2 su bardağı) tavuk suyu
100 gr. elma sirkesi
50 gr limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
100 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı
1 tatlı kaşığı maydanoz
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı
Sebzeler:
2 küçük boy kereviz (her biri 4'e bölünmüş)
2 küçük boy pırasa (temizlenip, yıkanıp 2 cm boyunda kesilmiş)
2 yeşil dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp ince kıyılmış)
220 gr taze fasulye (kenarları ayıklanıp yıkanmış ve 2 cm boyunda kesilmiş)
8 küçük soğan (soyulup ortalarından 2'ye kesilmiş)
4 enginar göbeği (her biri 4'e bölünmüş)
4 sap maydanoz
2 limon (herbiri 4'e bölünmüş)

Marinad malzemesini büyük bir tencereye koyunuz. Orta ateşte kaynattıktan sonra ateşin altını kısıp tencerenin kapağını kapayınız, ara sıra karıştırarak 30 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp malzemeyi ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzünüz; tahta kaşığın arkasıyle ezerek malzemeyi iyice süzgeçten geçirip posasını atınız.
Marinadı içine süzdüğünüz tencereyi ağır ateşe koyunuz. Kereviz, pırasa, yeşil dolmalık biber, taze fasulye ve soğanları tencereye ekleyip, sebzeler pişinceye kadar demlendiriniz. (Sebzelerin fazla yumuşamamasına dikkat ediniz.)Bir delikli kepçe ile sebzeleri tencereden alıp bir kaseye koyunuz. Enginarları da kaseye ekleyip tenceredeki marinad suyunu üstlerine dökerek soğuması için bir kenara koyunuz. (Taze enginarla yapılırsa, enginarlar önceden limonlu ve tuzlu suda, yumuşayana kadar haşlanmalıdır.)
Soğuyunca, kaseyi alüminyum kağıtla örtüp 6 saat, arasıra karıştırarak buzdolabında bekletiniz. Kaleyi buzdolabından çıkarıp delikli kepçe ile sebzeleri önceden soğutulmuş bir servis tabağına alınız. Üstüne 4-5 kaşık marinaddan gezdiriniz. Maydanoz yaprakları ve kesilmiş limonla süsleyip hemen servis ediniz.






FRANSIZ TÜRLÜSÜ Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(2 adet FRANSIZ TÜRLÜSÜ 66,649 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort