|
|
Marengo Piliç |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63708
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
5,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük piliç (6 parçaya bölünmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 diş samıısak (ince doğranmış)
4 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanarak doğranmış)
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı 20-24 ufak mantar başı (silinerek temizlenmiş)
6 dilim kızarmış ekmek (süslemek için)
6 yumurta (yağda kızartılmış)
Piliç parçalarını, kesme tahtasında tuzlayıp, biberleyiniz.
Zeytinyağı büyük bir tavada, orta ateşte kızdırınız. Piliç parçalarını koyup, her yanlarını 6-7 dakika kızartınız. Parçalar koyu altın sarısı olunca sarımsağı katıp, tencerenin kapağını kapatarak 45 dakika, etler yumuşayana kadar (en az bir kez döndürerek) pişiriniz.
Piliç parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, alüminyum kağıtla sararak, sıcak kalmalarını sağlayınız.
Tavada 3 çorba kaşığı yağ bırakıp, kalanını dökünüz. Doğranmış domates ve domates salçasını katıp, iyice karıştırınız. Karışımı çok ağır ateşte 2-3 dakika, malzemenin hepsi iyice karışıp biraz da çekene kadar pişiriniz.
Piliçlerin üstündeki alüminyum kağıdı çıkarıp, atınız. Tavayı ateşten alıp, sosu piliçlerin üstüne boşaltınız.
Yağı küçük bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. Mantarları koyup 4-5 dakika, tavayı zaman zaman sallayarak sote ediniz. Tavayı ateşten alıp, soslu piliç parçalarının üstüne dökünüz. Etrafına kızartılmış ekmek ve yağda pişmiş yumurtaları dizerek, servis ediniz.
Not: İlk kez Marengo savaşından sonra Napolyon'un onuruna verilen bir yemekte servis edilen bu hazırlanması kolay Fransız yemeğidir.
|
Fransız Usulü Piliç Sote Marengo |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15578
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007
3,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
POULET SAUTE MARENGO
2 adet piliç (600-700 gr. tanesi)
Tuz, bir çimdik karabiber
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
1 diş sarımsak ezilmiş
2 adet iri domates kabukları soyulup ince kıyılmış
1 çay kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1 dilim ekmek, kalp biçimi kesilmiş kızartılmış
1/2 su bardağı dilimlenmiş mantar
2 adet sekiz dakika haşlanmış yumurta
2.5 su bardağı tavuk veya et suyu yoksa su
Küçük bir parça tülbentin içerisine 2 dal maydanoz, bir çay kaşığı kekik, 2 diş karanfil 1 yaprak defne koyup torba gibi ağzını bağlayınız.
Piliçleri dörde bölüp tuzlayıp biberleyiniz
Dibi düz bir tencereye (kasrola) rafine yağını koyup kızdırınız, piliçleri derisinin üzerine tencereye koyup ortadan hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartınız
Bir çatal ile piliçleri bir tabağa çıkarıp soğan ve sarımsağı ilâve edip bir dakika karıştırarak kavurup unu ilâve ediniz
Bir dakika daha karıştırarak kavurup domates salçasını ve domatesi ilâve ediniz, iki üç dakika daha karıştırarak kavurup tavuk suyunu, tuzu, baharat torbasını ve piliçleri ilâve ediniz
Ağır ağır kaynatarak otuz otuz-beş dakika pişirip ateşten alınız (ateşten alırken içinde tahmini bir su bardağına yakın sosu olması lâzımdır)
İçindeki baharat torbasını çıkarıp atınız, piliçleri bir güvece boşaltınız, yumurtayı dörde bölüp pilicin üzerlerine koyunuz, kalp biçimi kızarmış ekmekleri de üzerlerine koyup mantarı az tereyağında sote yapıp üzerlerine döküp servis ediniz
|
|
Fransız Usulü Piliç Sote Marengo Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|