Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > FRANSIZ USULÜ TAVUK (2 adet - 154,187 defa bakıldı)

FRANSIZ USULÜ TAVUK


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


FRANSIZ USULÜ TAVUK

seksen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 22
Şehir: Aydınlıkevler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10062
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2006
3,130 defa indirildi / yazdırıldı




1 tane büyük piliç
1 tane soğan
3 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Biraz tuz, biber ve kimyon
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 kaşık mayonez

Tavuğu temizleyin. îçini ve dışını yağla eritilmiş karışık baharatla yağlayın. Soğanı dörde bölün. Tavuğu soğanla birlikte içi yağlanmış toprak kaba oturtun. Evvelden orta derecede (200) ısıtılmış fırında 75 dakika kızartın. Bu arada yumurtaları katılaşıncaya kadar pişirin. Soğutup beyazlarını ufak ufak kıyın. Sarısını krema haline gelinceye kadar yağ ve sirke ile karıştırıp ezin. Hepsini mayoneze katın. Sarımsakla yumurta beyazlarını ilâve edin. Sos fazla koyu olursa biraz yoğurt katarak sulandırabilirsiniz. Tavuk iyice kızarıp piştikten sonra tabağa alın. Sosu sos kâsesi içine koyun ve tavuğu sosuyle birlikte servis yapın.


Fransız Usulü Tavuk

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc69035
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2011
3,680 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 kg'lık 1 tavuk
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 taze tarhun sapı (kıyılmış)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız.
Küçük bir kaseye 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı koyup, tuz, biber ve tarhunu ekleyerek kanştırınız. Hazırladığınız bu harcı tavuğun içine doldurunuz. Kalan 4 çorba kaşığı yağın yarısıyla tavuğun göğsünü ovunuz. Tavuğu tepsiye yan yatırarak fırına sürüp, 30 dakika pişiriniz. Tavuğu tepside öteki yanının üstüne yatırıp, kalan 2 çorba kaşığı yağı ekleyerek 30 dakika daha pişiriniz. Fırının sıcaklığını orta sıcaklığa (180° C) düşürüp, tavuğu sırt üstü çevirerek, tepsideki erimiş yağla iyice yağlayınız. 30 dakika daha (ara-sıra üstüne kaşıkla tepsinin içindeki yağdan gezdirerek), tavuğun her yanı tatlı kahverengi olana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, tavuğunuzu tepsisinde servis ediniz.






FRANSIZ USULÜ TAVUK Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(2 adet FRANSIZ USULÜ TAVUK 154,187 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort