100 gram margarin
100 gram toz şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
200 gram un
1 paket kabrtma tozu
300 gram frenk üzümü
3 adet yumurta akı
150 gram şeker
Margarin ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın.
26 cm.lik kelepçeli kalıbı yağlayın (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım), hamuru düzgünce yayın. Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin. Meyveler fırında oldukça su salıyorlar. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir).
Yumurta aklarını kar yapın. Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin. Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın. Fırının ısısını 225 Cye yükseltin. Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin.
|