1 adet yumurta sarısı
125 gram margarin
80 gram pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kasığı sıcak su
2 su bardağı un
1 fiske tuz
1 cay kasığı kabartma tozu
200 gram sıvı krema
200 gram labne veya süzülmüs yogurt
1 cay bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 paket krem sertleştirici
1 su bardağı file badem
1 kutu konserve mandalina
2 salkım frenk üzümü
1 paket pasta jölesi
Yumurta sarisi, pudra şekeriyle çırpılır. Yağ, sıcak su, vanilya şekeri de çırpıldıktan sonra kabartma tozu ve un beraber ilave edilir. Yağlanmış kalıba tart hamuru eşit şekilde yayılır, ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif beyaz kalacak şekilde pişirilir. Sıvı krema koyu bir kıvam alıncaya dek mikserle çırpılır, labne veya süzme yoğurt çırpılır, içerisine şeker, vanilya şekeri ilave edilir çırpılmaya devam edilir, krema bu karışıma eklenir, krem sertleştirici de ilave edilir çok az çırpılır. Soğumuş tartın üzerine krema spatulayla eşit şekilde yayılır, üzerine suyu süzülmüş mandalinalar dizilir, aralarına frenk üzümleri dizilir. Pasta jölesine mandalinanın suyuyla bir taşım kaynatılır, mandalinaların üzerine fırçayla sürülür, file bademler kenarlarına serpilir. 2 saat bekletildikten sonra servis edilir.
|