http://www.verita.com.tr
Turta hamuru için:
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı tereyağı (yumuşatılmış)
Yarım bardak şeker
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Frenk üzümlü beze için:
2,5 su bardağı Verita Frenk Üzümü
2 adet yumurta akı
Yarım bardak şeker
2 çay kaşığı mısır nişastası
Bir kapta un, kabartma tozu, tereyağı, şeker, yumurta sarısı ve limon kabuğunu ekleyip hamur olana kadar karıştırın. Streç filme sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Turta kalıbınıza sığacak kadar hamuru açın ve içine yerleştirin. Kalıbın alt kısmına ve yanlarına doğru hafifçe bastırın. 160˚C önceden ısıtılmış fırında 25 dakika boyunca pişirin. Dolguyu hazırlamak için; yumurta beyazına mısır nişastası ve şeker ekleyip 5 dakika boyunca çırpın. Frenk üzümlerini bezeye ilave edin ve sonrasında hafifçe turtanın içine eşit miktarda dökün. Fırında 10 dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|