|
Füme Dilli Kanape |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10327
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
2,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 francala veya tava ekmeği dilimi
12 dilim füme dil
60 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı hardal
20 adet yeşil zeytin
2 kornişon
Tereyağı çatalla ezilerek macun kıvamına getirilir. Sonra hardal katılarak iyice karıştırılır. Ekmek dilimlerinin kenarları kesilip çıkarılır ve her biri dört eşit parçaya bölünür. Hazırlanan karışım ekmeklerin üzerine sürülür. Sonra füme dil dilimleri ekmek parçalarının boyunda kesilip her kanapenin üzerine birer tane yerleştirilir. Yeşil zeytinler keskin bir bıçakla, bıçak sırtı kalınlığında dilimlenir. Sonra her kanapenin üzerine bu zeytin halkalarından üçer tane çiçek biçiminde yerleştirilir. Kibrit çöpü biçiminde doğranan kornişonlar çiçeklere sap olacak şekilde yerleştirilir veservis tabağına dizilir.
|
FÜME DİLLİ KANAPE |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11308
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
2,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 küçük francala dilimi
1 tatlı kaşığı hardal
12 büyük füme dil dilimi
18 adet küçük yeşil zeytin
60 gram tereyağı
2 adet hıyar
1) Yumuşatılarak pomat haline getirilmiş 3 silme çor. kaşığı tere-yağına 1 tatlı kaşığı hardal katarak, karıştırmak suretile bunları birbirleriyle halletmeli, sonra da bu hardallı tereyağını, kabuk kısımları çıkarılmış ve aşağı yukarı, füme dil dilimleri büyüklüğünde küçük parçalara kesilmiş 12 adet francala dilimine sürdükten sonra bu tereyağlı küçük ekmeklerin üstlerine de birer dilim füme dil oturtmalıdır.
2) Sonra 18 adet küçük yeşil zeytinin, iki uçlarını bir bıçak sırtı inceliğinde keserek bunlardan 36 adet gayet küçük zeytin halkası çıkarmalı, sonra da her kanape ekmeğe, üç zeytin halkası hesabile, ekmeklerin üstlerindeki dilimlerin üst kısımlarına bu halkalardan birer müselles oturtmalı, bu müsellesin ortasından aşağıya kadar da kibrit çöpü şeklinde ince kesilmiş yeşil turşu hıyar yerleştirmek suretile dilimlerin üstlerine zeytin ve turşu hıyardan birer çiçek yapmalı ve kanape dilimleri bir tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
DİLLİ KANAPE |
|
tombiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc51798
Gönderme Tarihi: 19.May.2010
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
5 dilim ekmek
15 dilim ince kesilmiş füme dil
1 kaşık tereyağı
1 kahve kaşığı hardal
zeytin
HAZIRLANIŞI:
Ekmekler, istenilen şekilde kesilir.
Tereyağı, bir kabın içinde yumuşatılır. Sonra; üzerine hardal konulup karıştırılır.
Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine sürülür.
Üstlerine de "Füme dil" konulur.
Zeytin taneleriyle süslenip servis yapılır.
|
Francala Ekmekli Füme Dilli Kanepe |
|
fatmahatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc112696
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2015
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
10 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
2 adet salatalık
10 dilim füme dili
2 yemek kaşığı tereyağını hardalla beraber iyice karıştırın.
Francala ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karşımı üzerlerine sürün.
Füme dilini ekmek dilimlerinin büyüklüklerine uygun olacak şekilde kesin ve her bir dilimin üzerine yerleştirin.
Salatalıkları halka halka doğrayın ve salatalık halkalarını kanepelerin üzerine dizin.
|
|