Kısa URL: https://ml.md/lc20273
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2007
3,248 defa indirildi / yazdırıldı
(Hindistan usulu meyveli helva)
2 litre sut
750 gr havuc
125 gram kuru uzum
90 gr badem
1 cubuk tarcin
250 cl su
23 yemek kasigi seker
10 gr kakule
3 yemek kasigi margarin
3 yemek kasigi sut tozu
2 yemek kasigi bal
1,5 yemek kasigi gul suyu
1 cimdik safran
1 cimdik tarcin
Havucu soy rendele. Tencereye sut koy havucu tacin cubugunu sut tozunu ekle havuclar yumusayana karistirarak pisir. Uzum ve kakuleyi ekle. Sicak suda safrani erit onu da ekle pasta hamuru kivamina gelene kadar pisir. Bal ve sekeri ekle, bademleri dograyip ekle ve gulsuyunu da ekle. Tabaklara bolerek servis yapin.
1 kg. havuç
100 gr. tereyağı
1,5 litre süt
1 çay fincanı toz şeker
1,5 çay fincanı süt tozu
4-5 adet tane kakule
süs için:
badem
şam fıstığı
kuru üzüm
Havuçları soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Kakulelerin tohumlarını havanda dövüp yeşil kabuklarını aıın. Bütün kakule yerine toz kakule de kullanabilirsiniz.
Altı kalın bir tavada 70 gr. tereyağını eritip içine rendelenmiş havuçları atın. Bir parça kavurup hemen sütü ilave edin. Zaman zaman karıştırarak havuçlar sütü tamamen çekip kuru bir hale gelinceye kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu helvanın en önemli özelliği çok uzun bir pişme sürecinin olmasıdır.
Havuçlar sütü tamamen çekince içine şekeri karıştırarak ilave edin, kalan tereyağını koyup tekrar suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Suyunu çeken helvaya süt tozunu ilave edin. Süt tozu helvanıza çok hoş bir koku ve lezzet verir. En son dövülmüş kakuleleri ekleyerek 1 dakika kadar karıştırarak pişirin ve isteğinize göre badem, kuru üzüm ve fıstıkla süsleyerek sıcak veya soğuk olarak servis yapın.