https://www.cumhuriyet.com.tr
12 adet baklava yufkası
1 litre süt
200 g irmik
200 g toz şeker
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Şerbet İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Bir tencereye su ve şekeri ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ardından limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Kaynamaya başlamadan önce irmiği ekleyip karıştırın. Karışım koyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. İrmik tamamen piştikten sonra ocaktan alın ve hafifçe soğumaya bırakın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Ilık hale gelen irmikli karışıma yumurtaları yavaşça ekleyin. Ardından vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.
Baklava yufkalarını eritilmiş tereyağı ile yağlayarak tepsiye serin. Üst üste 6 kat yufkayı serdikten sonra, hazırladığınız irmikli kremayı yufkaların üzerine yayın. Kalan 6 yufkayı da aynı şekilde tereyağı ile yağlayarak kremanın üzerine serin.
180°C ısıtılmış fırında, üstü altın rengine dönene kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Tatlı fırından çıktıktan sonra, soğuyan şerbeti üzerine dökün. Şerbetin tatlıya iyice nüfuz etmesi için bir süre dinlendirin.
Tatlı tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|