Buğday iyice yıkanır ve kurutulur.
Sac ters çevrilir buğdaylar kavrulur.
İçine kurutulmuş karpuz ve kavun çekirdekleri eklenir iyice kavrulur sonra hepsi birlikte el değirmeninde çekilir un gibi olur.
Çıkan un pekmeze katılır yenilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc103703
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2014
1,761 defa indirildi / yazdırıldı
Prof. Dr. Erman Artun
Buğday yıkanır, kurutulur. Kurumuş buğday saçta kavrulur, Değirmende un haline getirilir. Kadınlar bu un haline getirme işlemini distar denilen üst üste iki yuvarlak taşla yaparlar. Ustteki taşın ortası deliktir ve tutacak bir yeri vardır. Bu taş diğer taşın üstüne konur. Bir eliyle üstteki taşı çeviren kadın diğer eliyle deliğe buğday koyar.