Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Gazel Böreği (Burdur) (2 adet - 147,476 defa bakıldı)

Gazel Böreği (Burdur)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gazel Böreği (Burdur)

Yörem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc40200
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2009
3,246 defa indirildi / yazdırıldı




4 bardak elenmiş un
1 bardak nişasta
2 bardak erimiş yağ ya da zeytinyağı
Yeterince tuz, su.
İçi için:
250 gr. kıyma
2 adet patates
Küçük bir demet maydanoz
Tuz
Karabiber

İki kaşık yağ içerisinde rendelenmiş soğan, rendelenmiş patates ve kıyma ateşte biraz öldürülür, ocaktan indirilir. Tuzu biberi maydanozu konur, karıştırılır, soğumaya bırakılır.
Hamuru, una su ve tuz katılarak kulak memesinden daha katı tutulur, iyice yoğrulur.
Cevizden büyük parçalara ayrılır, beze yapılır, üzerine nemli bez örtülür.
Bir müddet dinlenen bu bezeler nişasta ile incecik açılır, ayrı ayrı serilir.
Az bir zaman sonra yağlanmış bir tepsiye ilk yufka serilir. Yufkalar tepsiden büyükse hafifçe kırıştırılır. Her bir yufka kondukça üzerlerine erimiş yağdan kaşıkla serpilir. Yufkaların yarısı bitince üzerine evvelce hazırlanan iç düzgünce yayılır. Üzerine bir yufka daha konur, tekrar üzeri yağlanır. Böylece üzerine serilen yufkalar yağlanmak suretiyle tamamlanır. En üste yağla karışık bir yumurtanın sarısı sürülür. Yahut yoğurtla karışık yağ sürülür.
Onbeş yirmi dakika sonra kareler şeklinde kesilir, sonra bu karelerin karşılıklı iki ucundan kesilerek üçgen şekli verilir. Fırına verilerek alt ve üstü pişinceye kadar fırında bırakılır.



Gazel Böreği (Burdur)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178233
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2024
73 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr/

İç harcı için:
250 gram kıyma
2 adet haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1 demet maydanoz (arzuya göre)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
1 su bardağı eritilmiş tereyağı (arasına sürmek için)
5 yemek kaşığı nişasta (bezeleri açmak için)
Üzeri için:
1 adet yumurta

İç harç için soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya yağı alın ve soğanları kavurun.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Hamur için tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun
Hamuru 10 eşit parçaya ayırın ve üzerini biz bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
Kavrulan kıymaların üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyin.
Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
Dinlenen bezeleri nişastayla birlikte açın.
Yağlanmış tepsiye açtığınız bezeyi alın.
Üzerine eritilmiş tereyağından 1-2 kaşık döküp her yerine yayın.
Bu şekilde her katı yağlayarak 5 kat çıkın.
5. yufkanın üzerine harcı yayın.
Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
Böreği dilimleyin. 1-2 kaşık tereyağı eklediğiniz yumurtayı üzerine sürün.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kontrollü pişirin.
Gazel böreğiniz hazır.







Gazel Böreği (Burdur) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Gazel Böreği (Burdur) 147,476 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort