|
|
Gelincik Böreği (Bursa) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116100
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2016
1,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Un, tuz ve su ile hazırlanan börek hamuru genellikle çarşaf üzerinde, birkaç kişi ile elle çekiştirilerek yufka şeklinde açılıyor, içine iç malzeme olarak yıkanmış, doğranmış, sıcak sudan geçirilerek acı suyu çıkarılmış olan gelincik otunun içine tuz karabiber veya lor atılarak yufkanın üzerine serilir, yufka sarılarak dürüm şeklinde katlanır, tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak oluşturarak yerleştirilir. Böreğin üzerine zeytinyağı veya margarin eritilerek dökülür, fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Not: Gelincik otu dışında aynı yöntemle patatesli, ıspanaklı, peynirli, pırasalı çeşitleri de yapılmaktadır.
|
Gelincik Böreği (Bursa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc146424
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2019
576 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram gelincik otu
1 su bardağı lor peynir
Aldığı kadar un
Su
Tuz
Tereyağı
Karabiber
Unu yoğurma kabına alın. Su ve tuz ilave edin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuzu bezelere ayırın.
Bezelerinizi el ile çekiştirerek yufka şeklinde açın.
Gelincik otunu yıkayıp doğrayın. Sıcak sudan geçirerek acı suyunu çıkarın.
İçine tuz, karabiber veya lor peyniri ekleyerek yufkanın üzerine serin.
Yufkayı dürüm şeklinde sarıp katlayın. Tepsinin ortasından başlayıp yuvarlak olacak şekilde yerleştirin.
Üzerine tereyağını eriterek gezdirin.
Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
|
Gelincik Böreği (Bursa) Tarifleri Marmara Yemekleri
|
|