Kısa URL: https://ml.md/lc32220
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,623 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tereyağı eritilir, un ilave edilir ve kavrulur. Bir parça şeker ilave edilerek unun kıvamına bakılır. Yeteri kadar pudra şekeri içine dökülür, iyice karıştırılır. Tepsiye dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, bastırılır. Başka bir tarafta kaynar suya atılan bademlerin kabukları soyularak çıkartılır. Buna badem ağartma denir. Bu bademlerle helvanın üzeri süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc171915
Gönderme Tarihi: 08.May.2023
148 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya Valiliği
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3,5 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
Yağı eritin, un ilave ederek unun rengi değişinceye kadar kavurun. Ardından ceviz ilave ederek kavurma işlemine devam edin.
Rengi koyulaşınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın ve ateşten alın.
Sonra sahana bastırın, kabukları soyulmuş bademle süsleyin ve soğuyunca baklava dilimi gibi keserek servise çıkartın.