Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Baton Pasta Tarifleri > GENÇ KIZ PARMAĞI (1 adet - 33,314 defa bakıldı)

GENÇ KIZ PARMAĞI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


GENÇ KIZ PARMAĞI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60701
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2011
2,465 defa indirildi / yazdırıldı




Krem Anglez:
180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
8 yumurtanın sarısı
1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
180 gr sütçikolata (3+3/4 su bardağı ılık sütte eritilmiş)
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
250 gr tuzsuz tereyağı
180 gr (1 su bardağı) çekilmiş badem
1 çay kaşığı badem esansı
1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı meyve suyu
1/2 su bardağı su
36 parmak bisküvisi

Krem anglezi hazırlamak için büyük ve derin bir kapta şeker ve yumurta sarılarını telle 2-3 dakika açık sarı bir renk alıncaya kadar çırpınız.
Mısır nişastasını ekleyip çırpınız. Devamlı çırparak sütte eritilmiş çikolatayı yavaş yavaş katınız.
Karışımı büyük bir tencereye koyup kısık ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kalınlaşıncaya kadar pişiriniz. (Top top olmaması için kaynatmamaya dikkat ediniz.)
Tencereyi ateşten alıp 1-2 dakika dinlendirdikten sonra süzerek büyük ve derin bir kaba aktarınız. İçine vanilya esansını koyup çırpınız.
Kabı içinde soğuk su bulunan bir tencerenin içine oturtup soğutuncaya kadar karıştırınız. Soğuyunca tencereden çıkarıp üstünü örterek buzdolabında soğumaya bırakınız.
Orta büyüklükte derin bir kapta, tahta kaşıkla tereyağı ve çekilmiş bademleri krema haline getiriniz.
Buzdolabından soğumuş karışımı alarak içine tereyağı-badem kremasını ekleyiniz. Badem esansını ve 1 çorba kaşığı meyve suyu karışıma çırparak katınız.
Geri kalan 1/2 su bardağı meyve suyunu ve suyu derince bir kaba koyunuz. Parmak bisküvilerini teker teker kaba katarak tel bir ızgaranın üstüne bırakınız.
7+1/2 su bardaklık bir kalıbın içini yağlı kağıtla kaplayınız. Dibini parmak bisküvileriyle hiç boşluk bırakmadan kaplayınız. Kabın iç kenarlarını da kıvrımları aşağı, bombeli kısımları dışa gelecek biçimde parmak bisküvileriyle kaplayınız.
Büyük tenceredeki karışımı kağıtla kaplanmış kalıbın içine, araya kalan parmak bisküvilerinden katarak, dökünüz. Kalıbın üstünü mumlu kağıtla örtüp, üstüne içinde ağırlık olan bir tabak oturtunuz.
Kalıbı buzdolabına koyup en az 6 saat yada bir gece bekletiniz.
Kalıbı buzdolabından alıp, tabağı ve kağıdı çıkarınız. Servis tabağını ters olarak üstüne kapatınız ve her ikisini sıkıca kavrayıp kalıbı hafifçe sallayarak ters-yüz ediniz.
Servis edeceğiniz vakte kadar yeniden buzdolabmda bekletiniz.

Not: Akşam yemeğinden sonra tatlı olarak sunabileceğiniz, çevresi parmak bisküvileriyle çevrili genç kız parmağı, lezzetli bir kalıpta turtadır. Servisten önce krem şanti ve çikolata rendesiyle süslenebilir.






GENÇ KIZ PARMAĞI Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet GENÇ KIZ PARMAĞI 33,314 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort