|
Gerdan Çorbası |
|
külhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67419
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
2,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığa un
2 çorba kaşığı sirke
Yarım limon suyu
1 adet yumurta
7 bardak su
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
Sirkeli sarımsak
Kaynattığınız 7 bardak suya 400 gr. kuzu gerdanı ve kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı koyup, 1 tatlı kaşığı tuz serpin ve 1 etleri haşlamaya bırakın. 1.5 saat kadar pişirdiğiniz etleri ve soğanı sudan çıkararak bir borcama aktarın. Ocağın altını açarak tencerenin kapağını kapatın ve et suyunu kaynatın. Etleri bir bıçak yardımıyla keserek kemiklerinden ayınn. Tabağa aldığınız etleri elinizle parçalara ayırın ve kaynayan et suyunun içine atın. Ayrı bir yerde yarım limonu sıkın. 2 çorba kaşığı sirke ekleyip 1 adet yumurtanın sarısını ve 1 çorba kaşığı un koyun. Tüm malzemeyi çırpma teli ile iyice çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi ılıtmak için üzerine pişen çorbadan bir kepçe koyup hızlıca çırpın ve ılıttığınız terbiyeyi çorbaya döküp karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağına 2 diş sarımsağı ezerek pişen çorbanın üzerine ekleyin. İyice kızan yağın üzerine 1 çay kaşığı kırmızı biber koyun. Yağı ocaktan alıp çorbanın içine dökün. Pişen çorbanızı ocaktan alın ve servise hazır hale getirin.
|
Gerdan Çorbası |
|
Sorunsuz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc149429
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2020
486 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 parça kuzu gerdan
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Etleri tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlayın.
Yumuşayıp kemiklerinden ayrılan etleri tencereden alıp bir çatal yardımıyla didikleyin ve yeniden et suyuna ekleyin.
Tencereyi ocağa alın.
Ayrı bir yerde un, yoğurt, yumurta, limon suyu ve suyu güzelce çırpın.
İçine biraz da çorbanın sıcak suyundan ekleyip ılıştırın.
Bir yandan karıştırarak bir yandan tencereye ekleyin ve iyice homojenleşmesini sağlayın.
Çorbayı bir taşım kaynayana kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Tuzunu ve karabiberini bu aşamada ilave edin.
Zeytinyağını tavada kızdırıp pul biber içinde hafifçe kavurun.
Biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin.
|
Gerdan Çorbası |
|
perçem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2020
Mesajlar: 33 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154453
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2020
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kuzu gerdan eti
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Gerdan çorbası için önce etleri tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlayın. Ardından kemiklerinden ayrılan etleri tencereden alıp bir çatal yardımıyla didikleyin ve yeniden et suyuna ekleyin. Tencereyi ocağa alın.
Başka bir kapta un, yoğurt, yumurta, limon suyu ve suyunu çırpın. İçine biraz da çorbanın sıcak suyundan ekleyip ılıştırın. Gerdan çorbasının püf noktası burada gizlidir.
Bir yandan karıştırarak bir yandan tencereye ekleyin ve iyice kıvama gelmesini sağlayın. Çorbayı bir taşım kaynayana kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Zeytinyağını tavada kızdırıp pul biber içinde hafifçe kavurun. Biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin.
|
Gerdan Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179216
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
54 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ya da 1/2 kilo gerdan
1 limon
3 diş sarımsak
Tuz
Sıvı yağ
Tatlı kırmızı biber
Kesilmiş olan gerdanları ilk olarak su altında yıkayalım.
Daha sonra düdüklü tencereye koyup üzerine su dökelim kaynamaya başladığı zaman kapağını kapatıp ötmesini bekleyelim ve orta ısıda 30-45 dk bırakalım.
1 limonu keselim suyunu sıkalım.
İçine sarımsakları dövelim ve koyalım.
Tuzunu atalım.
Aynı zamanda ufak bir tavada sıvı yağı ve kırmızı pul biberi yakalım.
Gerdanlarımız haşlandıktan sonra kapağını açalım ve limon, sarımsak, tuz karışımını dökelim içine; Ardından yaktığımız kırmızı pul biberi üzerine dökelim ve hepsini karıştıralım.
|
|