|
Gılnış (Çeçenistan) |
|
aytoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90181
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2013
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
yeteri kadar un
1 büyük tavuk göğsü
5 diş sarımsak
100 gr. sana margarin
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 kase yoğurt
Su, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilavesi ile hamur yapıyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz. hamuru meradane ile 1 cm. inceliğince açıyoruz küçük şeritler halinde kesiyoruz. parmaklarımızla bastırıp yuvarlıyoruz. tavuk haşlanır. etleri incecik didilir. kenara alınır, kaynayan tavuk suyuna mantılar atılır haşlanır servis tabağına süzülerek konur. üzerine etler serpiliri. sarımsaklar ezilir tavuk suyu ile karıştırılır. tereyağı ve pul biberli sos hazırlanır. servis yaparken sarımsaklı ve kırmızı biberli sosla ikram edilir. Arzu ederseniz yoğurtlada ikram edebilirsiniz
|
Gılnış (Çeçenistan) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163588
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet köy tavuğu
6-7 adet tane karabiber
2-3 dal maydanoz
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
2 adet piyazlık doğranmış soğan
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
2-3 dal ince kıyılmış reyhan
Hamur İçin:
500 gram un
275 ml ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamur için un, su, tuz ve zeytinyağını geniş bir kaba alın. Orta sertlikte ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elinizde yuvarlayıp üzerini mutfak havlusu ile örtün ve oda ısısında 20 dakika dinlendirin. Hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın. Bir adet bezeyi tezgaha alın ve elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında uzun şeritler yapın.
Bu işlemi yaparken ara sıra tezgahı ve elinizi unlayın. Daha sonra üçer santim boyunda kesin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Bir adet hamuru avuçlarınızın içinde yuvarlayın. Sonra hafif unlanmış tezgaha koyup parmak uçlarınızla geniş tarafından bastırarak kendinize doğru yuvarlayarak çekin. Bu şekilde içi boş hamurlar elde edin. Kalan parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Unlanmış tezgaha alıp üzerlerini örtün ve 40 dakika dinlendirin. Tavuğu tencereye alıp, üzerine karabiber, maydanoz, limon suyu, tuz ve üzerini dört parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin.
Tavuk pişene kadar kaynatın. Tavuğu tencereden alıp etini didikleyin. Soğan ve yağı tavada kavurun. Üzerine kırmızı toz biber serpip 1-2 yemek kaşığı tavuk suyu ilave edin ve pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Reyhanı katıp karıştırın. Gılnışları tavuğun suyunda haşlayın. Piştiklerinde suyun yüzeyine çıkacaklardır. Kepçe yardımıyla servis tabağına alın. Üzerlerine tavuk parçalarını koyup, soğanlı sosu gezdirin ve servis yapın.
|
|