|
Girar Çorbası (Ağrı) |
 |
Abbas Y.
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2015
Mesajlar: 77 Şehir: Tahran |
Kısa URL: https://ml.md/lc139436
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2018
1,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
Havuç, ıspanak (pazik), domates, patates küçük küçük doğranır, haşlanır. İçine didilmiş tavuk eti eklenir.
|
Gırar Çorbası (Ağrı) |
 |
metanett
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc149852
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2020
1,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Nane
Tuz
Su
Aşurelik buğdayı önceden ıslatın.
Bir tencerede un, yoğurt ve yumurtayı bir miktar su ile çırpın.
Hazırladığınız karışıma önceden ıslattığınız buğday ve nohutu ekleyip ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın.
Daha sonra da tuz ilave edin.
Buğdaylar yumuşayınca da ocaktan alın.
Çorbanızın üzerine nane serpip servis edebilirsiniz.

|
Gırar (Ağrı) |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155337
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2021
362 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 demet yarpuz ya da nane
Tuz
Su
Buğdayı bir gece önceden ıslatın, nohudu haşlayın.
Un, yumurta ve yoğurdu bir tencerede çırpın.
Kıvamı çok koyuysa su da ekleyebilirsiniz.
Tencereyi ocağa alın.
Buğdayı ve nohudu da ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Ardından tuzu ilave edin.
Buğdaylar yumuşadığında çorbayı ocaktan alın.
Üzerine ince ince doğradığınız yarpuz ya da naneyi serpin ve servis edin.

|
|