|
Girit Ezmesi |
|
letafet arbaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc63934
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2011
5,223 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
300 gram lor peyniri
100 gram beyaz peynir
50 gram dolmalık fıstık
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Lor peyniri ve beyaz peyniri bir kapta karıştırarak ezin. İçine yıkanmış, ince doğranmış fesleğeni ilave edin, dolmalık fıstığı çok ince kıyıp karışıma ekleyin. Kekik, zeytinyağı ve gerekirse bir miktar tuz ilave edip servis yapın.
Not: İçine Yörük peyniri bulabilirseniz koyabilirsiniz.
Fotoğraf "sevda abla" tarafından gönderildi. 22.09.2020
|
Girit Ezmesi |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66094
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
3,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
250 gr ince çekilmiş ceviz içi
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Derin bir kabın içinde peyniri ezin, içine kıyılmış cevizi, ezilmiş sarımsağı karıştırıp, zeytinyağını da ekleyin ve servis tabağına alın. Kırmızı biberle süsleyip servis yapın.
|
Girit Ezme |
|
sihirli kaşık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc113653
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2015
1,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram beyaz peynir
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı
1 diş dövülmüş sarmısak
Arzuya göre baharat
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Beyaz peyniri geniş bir kaba alıp, üzerine diğer malzemeyi ekleyin. Karışıma arzunuza göre baharat ilave edip tüm malzeme homojen bir yapıya gelene kadar karıştırın. Servis tabağına alıp ikram edin.
|
Peynirli Girit Ezmesi |
|
Ercan Özben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc116516
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2016
1,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram beyaz peynir
50 gram lor peyniri
Kekik
Pul biber
1 tutam kuru nane
Toz biber
35 gram çekilmiş ceviz
Yarım çay kaşığı ezilmiş sarımsak
3 dal taze nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal maydanoz
Maydanoz ve cevizden bir miktar ayırın. Beyaz peynir, lor peyniri, kekik, pul biber, kuru nane, toz biber, sarımsak, zeytinyağı ve taze naneyi karıştırıp yoğurun ve köfte şeklinde yuvarlayın. Önceden ayırdığınız cevizi, ince doğradığınız maydanoz ile karıştırın. Peynir köftelerini bu karışıma bulayın. Servis yapın.
|
Girit Ezmesi |
|
Sevgi Saygı
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc116814
Gönderme Tarihi: 12.May.2016
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr beyaz peynir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
1 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beyaz peyniri geniş bir kaba alıp, üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Karışıma pul biber ve tuz ilave edip tüm malzeme homojen bir yapıya gelene kadar karıştırın. Servis tabağına alıp ikram edin.
|
Girit Ezmesi |
|
problem
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc117835
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2016
2,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nermin Pekin
150 gram dövülmüş antepfıstığı
1 kalıp Ezine beyaz peynir
½ demet maydanoz
1 diş sarımsak
½ demet taze kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Ezine peynirini iyice rendeleyin. Yarım demet maydanozu, kekik ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp rendelenen peynire ekleyip elle yoğurun. Karışım katıysa su ilave edin. Son olarak kırık antepfıstığını ilave edip bir süre yoğurun. İsteğinize göre servis sırasında antepfıstığıyla süsleyebilirsiniz.
|
Girit Ezmesi |
|
müno
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc139319
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2018
798 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gözde Şarküteri
1 Kalıp Ezine Beyaz Peynir
1/2 Demet Maydanoz
½ Taze Kekik
1 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
150 gr. Kırık Antepfıstık
Peyniri iyice rendeleyin. Maydanozu, kekiği ve sarımsağı ufak ufak doğrayın.
Bir kaba rendelediğimiz peyniri, maydanozu, kekiği, sarımsağı ve zeytinyağını koyarak ellinizle yoğurun, eğer yoğurduğunuz karışım katı olmuş ise su ilave edebilirsiniz.
En son kırık Antepfıstığını ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Tercihen servis yaparken üzerini Antepfıstığı ile süsleyebilirsiniz.
|
Girit Ezmesi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43954
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2020
4,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
250 gr tam yağlı beyaz peynir
2 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı antepfıstığı
1 yemek kaşığı ceviz
7-8 dal maydanoz ve dereotu
Zeytinyağı
Peyniri çatal yardımı ile iyice ezip bir kaba alın.
Antepfıstığı ve cevizi havanda un olmadan biraz irice dövün ve peynire ekleyin.
İnce kıyılmış sivri biber ve kıydığınız maydanoz ve dereotunu da ekleyerek servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirerek servise hazır hale getirin.
|
Girit Ezmesi |
|
akşamsabah
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc152055
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2020
390 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram yağlı peynir
200 gram lor peyniri
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Peynirleri bir kabın içine alın ve çatalla iyice ezin.
Ardından ezilmiş sarımsak, ceviz ve zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştırın.
Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
Yeşillikleri de karışıma ilave edip karıştırın.
Daha sonra karışımı servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serpin.
Buzdolabında biraz beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
|
Girit Ezmesi |
|
hesap no
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc154134
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2020
341 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tam yağlı beyaz peynir
3 yemek kaşığı lor
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
4 yemek kaşığı dövülmüş antepfıstığı
3 yemek kaşığı dövülmüş badem
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Süslemek için:
Kırmızı toz biber
Dereotu
Sarımsağı ezip derin bir kaseye alın.
Üzerine peynirleri ve zeytinyağını ekleyip çatalla ezerek harmanlayın.
İrice dövdüğünüz antepfıstığı ceviz ve bademi de ilave edip güzelce karıştırın.
Biraz daha yumuşak bir kıvam isterseniz zeytinyağı miktarını artırabilirsiniz.
Servis tabağına aldıktan sonra dilerseniz üzerine kırmızı toz biber ve ince kıyılmış dereotu serpiştirebilirsiniz.
Not: Girit ezmesi Yunan mutfağında "tirokafteri" adıyla yer alıyor.
|
Girit Ezmesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165394
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2022
553 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram Ezine peyniri
1 avuç ceviz içi
100 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı
¼ su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı galeta unu
1’er çay kaşığı karabiber, toz biber ve kekik
Ezine peynirini bir kaba alın ve çatal ile ezmeye başlayın. Ardından içerisine lor peyniri ilave edin ve ezerek iyice karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu, iyice ezilmiş sarımsağı, galeta ununu, Antep fıstığını, zeytinyağını, cevizi ve baharatları ilave edin. Bütün malzemeleri ekledikten sonra çatal yardımıyla güzelce karıştırın. Bir servis tabağına aktarın, üzerine biraz daha zeytinyağından gezdirerek sevdiklerinize servis edin.
|
Girit Ezmesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167455
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2022
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 gram Ezine beyaz peynir
100 gram lor peyniri
150 gram İzmir tulum peyniri
2 yemek kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı
6 yaprak fesleğen
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşar peyniri bir kaseye rendeleyin.
Lor ve Ezine peynirini de üzerine ekleyin.
Fesleğeni ince ince doğrayıp kaseye ilave edin. (Eğer bekletip servis edeceksiniz, daha sonra ekleyebilirsiniz)
Ardından iri çekilmiş antepfıstığını da ekleyip tüm malzemeleri güzel karıştırın.
Krema kıvamına geldikten sonra azar azar zeytinyağı ekleyip karıştırın.
Girit ezmesi hazır.
|
Triokafteri |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170828
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2023
408 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
400 gr az tuzlu ezine peyniri
400 gr keçi peyniri
600 gr tuzsuz lor peyniri
1 adet közlenmiş kapya biber
1 tutam taze kekik
1 çay kaşığı köri
80 gr tereyağı
80 gr kaymak
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz
Ezine peyniri krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpma teli yardımı ile ezilir. Sırası ile keçi peyniri ve lor peyniri ilave edilir. Kaymak, tereyağı, taze kekik süzme yoğurt ve közlenmiş kapta biberler eklenip 30 dk kadar bekletilip servis edilir.
|
Girit Ezmesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172900
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2023
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram İzmir tulum peyniri
120 gram ezine beyaz peynir
100 gram lor peyniri
6 yaprak fesleğen
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı galeta unu
Kekik
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tulum ve ezine peynirini bir kaseye alıp çatalla ezin.
Üzerine de lor peynirini ekleyin.
Fesleğeni de ince ince doğrayıp peynirlerin üzerine ilave edin. Eğer bekletecekseniz fesleğenleri daha sonra da ilave edebilirsiniz.
Ardından iri çekilmiş Antep fıstığını ile diğer malzemeleri de ekleyip tüm malzemeleri güzel karıştırın.
Son olarak azar azar zeytinyağı ekleyip karıştırın.
|
Girit Ezmesi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1410 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179817
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024
41 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süzme yoğurt
100 gram lor peyniri
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 avuç taze nane yaprağı (ince kıyılmış)
1 avuç dereotu (ince kıyılmış)
1 avuç taze kekik (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Bir karıştırma kabına süzme yoğurdu alın. Üzerine lor peynirini ekleyin. Eğer lor peyniriniz tuzsuzsa, damak zevkinize göre biraz daha tuz ekleyebilirsiniz. Bu iki malzemeyi güzelce karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Ezilmiş sarımsakları, ince kıyılmış nane, dereotu ve varsa taze kekiği yoğurt ve lor karışımına ekleyin. Bu aşamada malzemelerin iyice karışması için karıştırmaya devam edin.
Karışıma zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri homojen bir şekilde karıştırın. Zeytinyağı, önemli bir rol oynar ve mezeye hafif bir doku kazandırır.
Hazırladığınız ezmeyi servis tabağına alın. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin ve kırmızı pul biber ile süsleyin. İsterseniz birkaç nane yaprağıyla da mezeyi renklendirebilirsiniz.
Genellikle soğuk olarak servis edilir ve yanında kızarmış ekmek veya pita ekmeği ile mükemmel bir uyum sağlar.
|
|