Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Girit Kabaklı Mücver

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Girit Kabaklı Mücver

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc181685
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2025
129 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet Girit kabağı
1 su bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
2 adet yumurta
1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
1/2 demet taze nane (ince doğranmış)
2 dal taze soğan (ince doğranmış)
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz ve karabiber
Zeytinyağı (kızartma için)

Kabakları rendeleyin ve fazla suyunu sıkın.
Rendelenmiş kabakları bir kaba alın.
Üzerine beyaz peyniri, yumurtaları, dereotunu, naneyi ve taze soğanı ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışıma unu ve kabartma tozunu ilave ederek iyice karıştırın.
Karışım ne çok sıvı ne de çok katı olmalıdır.
Eğer karışım çok sıvıysa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
Karışımdan kaşık yardımıyla alarak tavaya dökün ve mücverleri önlü arkalı altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Ilındıktan sonra yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.



Girit Kabaklı Mücver

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2952
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185069
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2025
69 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet Girit kabağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 yemek kaşığı un
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kabakları rendeleyin, suyunu iyice sıkın.
Derin bir kapta yumurta, un, peynir, doğranmış otlar ve baharatlarla karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin, karışımı kaşıkla küçük parçalar halinde dizin.
Üzerine hafif zeytinyağı gezdirin.
180°C fırında 25–30 dakika pişirin.
Ilındığında yoğurt sos eşliğinde servis edin.







Girit Kabaklı Mücver Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(2 adet Girit Kabaklı Mücver 945 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası