Kısa URL: https://ml.md/lc117686
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2016
1,532 defa indirildi / yazdırıldı
Servet Dikenli
75 gr yağ
3 bardak un
1 bardak pudra şekeri içine kurabiye aroması
1 paket glazür şekeri
Yeterince pasta süsü
Yağ un pudra şekeri ve kurabiye aromasını ekleyip yoğuralım. Hamurumuzu açıp kurabiye kalıpları ile kesip yağlı kağıt serili tepsimize dizip 15 dk önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 2 kaşık suyu glazürle karıştırıp soğuyan kurabiyeleri bir yüzünü batırıp üstüne pasta süsü ile süsleyip afiyet ile yiyelim.
3,5 su bardağı un
1 paket Kabartma Tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr margarin
1 çay bardağı Pudra Şekeri
1 paket Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı sıcak su
1 çay kaşığı çözünebilir hazır kahve
80 g bitter çikolata
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyin. 1 tatlı kaşığı sıcak su içinde kahveyi eritip ilave edin ve iyice yoğurun.
Hamuru hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın.
Su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Üstünü pudra şekerı ve çikolatayla süsleyin.