Kısa URL: https://ml.md/lc137029
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2018
963 defa indirildi / yazdırıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
500 g İHE Düşük Proteinli Glutensiz Nişastalı Karışım (GNK)
1 tatlı kaşığı yumurta ikamesi (10 g)
50 ml su (1/2 çay bardağı)
200 g Bitkisel yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı silme tuz
Üzeri İçin:
Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı susam
Tüm malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamurdan parçalar koparılır ve istenilen şekil verilir. Geniş bir kapta, pekmez, su ve susam karıştırılır. Kurabiyeler tek tek pekmezli karışıma batırılarak tepsiye dizilir. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
8 çorba kaşığı glutensiz un
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam kabartma tozu
Tuz
Süslemek için; susam
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurun. Yuvarlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.